Alo!

Moj kum Mitar je bolji od Halanda

Svi znamo kakav je Mitrović fudbaler i kako igra za Srbiju, dok mladi centarfor Dortmunda tek treba da se dokaže

- VLADIMIR ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Čiji napadač će biti uspešniji kada Norveška i Srbija izađu na megdan 26. marta u polufinalu plej-ofa Lige nacija - Erling Haland ili Aleksandar Mitrović?

Dortmundov vunderkind bez dileme zavređuje veliko poštovanje, ali će morati dobro da se oznoji kako bi dostigao nivo našeg Mitra koji u dresu „orlova” već godinama teroriše protivničk­e golmane.

Tako razmišlja i Mitrovićev kum Filip Stojković, koji je slobodan dan na pripremama bečkog Rapida u Beleku iskoristio za posetu bivšim saigračima iz Crvene zvezde.

- Čuli smo se pre nekoliko dana, čestitao sam mu na

golu koji je postigao nakon što se vratio na teren posle povrede. Hvala bogu, ponovo je zdrav. Imao je problema sa zglobom, ali je jak, biće to kako treba. Svi znamo kakav je Mitrović igrač i kako igra za reprezenta­ciju

Srbije. O Erlingu Halandu neću puno da pričam, on tek treba da se dokaže. Tek ove godine počeo je da igra i razbija. Srbija je u prednosti u odnosu na Norvešku smatra Filip Stojković.

Žule je na „Marakani“proveo dve godine i osvojio je isto toliko titula, zbog čega među „delijama” ima status miljenika.

- Postoji žal što sam otišao, a da nisam puno doprineo drugom uzastopnom plasmanu u Ligu šampiona. Otišao sam posle dve utakmice u kvalifikac­ijama, bilo je dosta tu problema, ali to nije bitno. Neću da grešim dušu, i ljudi iz kluba su me ispratili kako treba, ali nadraži ispraćaj su mi priredile

„delije“, na utakmici u Novom Sadu, to ću pamtiti dok sam živ. Meni je najbitnije šta oni misle, za ostale mi nije važno - poručuje Stojković.

Letos je u transferu vrednom 300.000 evra prešao u redove bečkog Rapida.

- Super sam se snašao. Kada sam došao, imao sam problema sa povredom, igrao sam svega deset utakmica, a sada sam spreman i igram češće. Predstoji nam borba za Evropu na prolećekaž­e Stojković.

Mislima je i dalje uz voljeni klub.

- Momcima želim sreću da osvoje duplu krunu i da je svi zajedno proslavimo na leto - zaključio je Stojković.

 ??  ?? Razbijač: Aleksandar
Mitrović
Razbijač: Aleksandar Mitrović
 ??  ?? Zvezde Dortumnda
i Norveške: Erling Haland
Zvezde Dortumnda i Norveške: Erling Haland
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia