Alo!

Nole, munjo, idemo u Tokio!

„Ovo je Novakov 17, a moj 11. grend slem. Biću uz njega i na OI“, poručuje 56-godišnji Pljevljak

- D. J. B. - Ž. V.

Novak Đoković i Vladan Rovčanin - tandem za trofeje. Na 11 od 17 velikih turnira koje je osvojio, naš teniser je najbučnije­g navijača imao upravo u zemljaku s Petog kontinenta.

Ni ovogodišnj­i Australija­n open nije mogao da prođe bez 56-godišnjeg Pljevljaka, stanovnika Sidneja od 1998. Ni takmičenje, a bogami ni proslava osmog trofeja u Melburnu o kojoj za „Alo!“priča Đokovićen najverniji fan.

- Nole me je oduševio kad je došao do mene i rukovao se. Potom se sa svima, njegovim navijačima, fotografis­ao držeći pehar. Ovo je, da se zna, Novakov 17, a moj 11. grend slem - poručuje Rovčanin iz Australije misleći na broj velikih turnira na kojima je bodrio srpskog asa.

I dan posle finala u kojem je novi-stari teniski kralj, iako bolestan i ometan od većine publike, čudesnim preokretom savladao Tima (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4), Rovčanin je slavio s Đokovićem.

- Imao sam privilegij­u da se prvi put nasamo slikam s njim u parku. Obećao sam mu da ću mu biti podrška u Tokiju. Sad smo već stari prijatelji, moja munja i ja dodaje naš Australija­nac za „Alo!“.

Tokom dvoboja u „Rod Lejver areni“još jedan Srbin je zdušno bio uz Novaka - Stefan Popović, glumac, novinar, TV i radio-voditelj iz

Kada me je video, Novak nije znao da li da se smeje ili da mi baci kosku

STEFAN POPOVIĆ

Džilonga (75 kilometara od Melburna).

- Evo nas, obojica smo promukli. Dan posle finala nismo pričali, samo smo šaputali - veli Rovčanin.

Popović je oduševio Srbe širom planete bodreći Đokovića u biciklisti­čkom trikou s vaterpolo kapicom na glavi, kao i noseći majicu na kojoj je pisalo „Srbija protiv sveta“.

- Nije mi cilj bio da budem viđen, nego da mi budemo viđeni kao Srbi, da budu viđene srpske boje. Želeo sam da razbijem tenziju u finalu. Posle meča saznao sam da je Novaku to značilo. Nije imao osećaj da su svi pogledi uprti samo u njega, shvatio je da se nešto dešava i oko terena. Rekao mi je: „Brate, video sam te kad sam seo posle četvrtog seta. Nisam znao da li da sedim da se smejem ili da dođem da ti bacim kosku. Značilo je, tenzija je bila velika, malo si mi pustio ventil“. Bilo mi je drago mi je ovo rekao - ispričao je Popović za „Telegraf.rs“.

 ??  ?? Stefan Popović
Vladan Rovčanin
Stefan Popović Vladan Rovčanin
 ??  ??
 ??  ?? Tandem koji je privukao pažnju:
Stefan i Vladan
Tandem koji je privukao pažnju: Stefan i Vladan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia