Alo!

Hoću sve rekorde! „U ovoj etapi karijere grend slemovi mi najviše znače, a i broj nedelja na prvom mestu bih voleo da dostignem“

-

Spavaš li mirno, Federeru Rodžere? Ne, ne mora da odgovori, znamo i sami: Nole ga i u snovima proganja. A prestići će ga na javi...

Bliži se dakle dan, daće bog, kada će Švajcarac (38), a i pet godina mlađi Rafael Nadal, kao i sav svet, priznati najboljeg svih vremena. Novak Đoković ne krije da juriša u tenisku istoriju, a mi, dabome, verujemo da će stići do cilja - prvog po broju trofeja na grend slem turnirima i prvog po broju nedelja na vrhu ATP liste. Oba rekorda (još malo, bre) drži Federer - 20. slemova i 310. sedmica. Đoković je trenutno na 17, odnosno 276.

- Nije tajna da mi u ovoj etapi karijere grend slemovi najviše znače. Ali i broj nedelja kao broj jedan je nešto što bih voleo da dostignem. Radim na tome. Znam da uskoro stiže trenutak kada ću igrati samo određene turnire, pa ako želim da imam šansu, to će morati da se desi ove ili sledeće godine. Pokušaću da dam sve od sebe i dostignem to - rekao je Đoković, koji će, ukoliko sve vreme bude držao prvo mesto, prestići Federera 5. oktobra 2020. po broju nedelja na čelu ATP liste.

Nole se, tradiciona­lno, dan posle osvajanja Australija­n opena, ujedno na dan povratka na teniski tron, družio sa novinarima u botaničkoj bašti u Melburnu.

- Osećam se odlično jer sam osvojio trofej. A bilo je izuzetno emotivno, tokom turnira sam konstantno bio pod pritiskom - rekao je osmostruki šampion AO.

Tokom finalnog okršaja s Timom srpski as je imao i verbalni sukob sa sudijom Damijenom Dimisoaom, koga je u prolazu potapšao po patici pre nego što mu se ironično obratio zbog oduzimanja servisa.

- Nekada niste zadovoljni zbog onoga što radite, ponesu vas emocije. Žao mi je što sam dodirnuo sudiju, izvinjavam se ako sam uvredio njega ili nekog drugog. Bili smo u žaru borbe, a on

1. N. Đoković (SRB)

2. R. Nadal (ŠPA)

3. R. Federer (ŠVA)

4. D. Tim (AUT)

5. D. Medvedev (RUS)

6. S. Cicipas (GRČ)

7. A. Zverev (NEM)

8. M. Beretini (ITA)

9. G. Monfis (FRA)

10. D. Gofan (BEL)

...

24. D. Lajović (SRB) 1.596

39. L. Đere (SRB) 1.185

44. F. Krajinović (SRB) 1.113

57. M. Kecmanović (SRB) 921 9.720 9.395 7.130 7.045 5.960 4.745 3.885 2.905 2.700 2.555

je doneo odluke koje su mi poremetile koncentrac­iju. Na kraju se završilo dobro. Nadam se da su ljudi na stadionu i oni koji su gledali meč uživali.

Jesmo, Nole, uživali smo. Tek ćemo. Ž. V.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia