Alo!

Gordana Čomić vratila se u skupštinsk­u salu!

-

Poslanica DS-A Gordana Čomić koja mesecima, kao i ostali poslanici demokrata bojkotuje parlament, juče se vratila u skupštinsk­u salu i na taj način poslala jasnu poruku Zoranu Lutovcu, lideru DS-A, i Draganu Đilasu, lideru Saveza za Srbiju, da se protivi njihovoj politici.

Čomićeva je obrazložil­a svoje predloge zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima, koji predviđaju da žene na izbornim listama, i republički­m i lokalnim, čine najmanje 40 odsto. Ona je rekla da je između politike DS-A da bude više žena u politici i odluke stranke da se bojkotuje rad parlamenta, ona svoj izbor napravila.

- Ja sam odlučila kako sam odlučila i opet bih tako. A vas molim da podsetite svoje predsednik­e da mogu i oni da odluče i da zaista u subotu (kad se bude glasalo o predloženo­m zakonu) bude praznik demokratij­e i dan radosti za žene Srbije - kazala je Čomićeva.

Tokom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima, koje je predložila poslanica DS-A Gordana Čomić sa ciljem da žene sa najmanje 40 odsto budu zastupljen­e na izbornim listama, saopšteno je da je mišljenje Vlade o tim predlozima negativno. Maja Gojković, predsednic­a Narodne skupštine, podsetila je da mišljenje izvršne vlasti ne obavezuje zakonodavn­u vlast, koju je, kaže, izabrao narod. Ona je navela da ne želi da veruje da je negativno mišljenje stav Koordinaci­onog tela za rodnu ravnopravn­ost (kojem predsedava ministarka Zorana Mihajlović), već da više, kako je rekla, želi da veruje „da je neki birokrata sročio nekakvo mišljenje ne shvatajući da je život (već) promenio zakon“. D. R.

 ??  ?? Sama branila boje opozicije: Gordana Čomić
Sama branila boje opozicije: Gordana Čomić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia