Alo!

Srbi na kruzeru nemaju koronaviru­s!

-

Na kruzeru „Dajmond princes“, koji je od prekjuče u karantinu kod obala Japana zbog koronaviru­sa, nalazi se i 14 Srba. Nakon što je već potvrđeno 10 slučajeva obolevanja, od juče je kod još 10 ljudi potvrđen virus, saopštilo je japansko ministarst­vo zdravlja.

Nenad Glišić, ambasador Srbije u Japanu, rekao je da su svi srpski državljani na kruzeru zdravi i da ne pripadaju „sumnjivoj“grupi koja je testirana.

- Razgovaral­i smo sa Draganom Ševićem, koji nam je preneo da se on i njegova žena Svetlana osećaju dobro, da su sve vreme u kabini i da im redovno donose hranu, vodu i sve drugo što im je potrebno. Identitet 12 članova brodskog osoblja koji su državljani Srbije za sada ne znamo, jer kompanija za koju rade ne dozvoljava da se njihova imena objave, ali ono što znamo je da su i oni dobro i da ne pripadaju „sumnjivoj“grupi - rekao je ambasador.

Ambasada Srbije, dodao je, dobila je garancije da na brodu radi internet i da su svi naši državljani, bilo da su putnici ili članovi posade, u redovnom kontaktu sa svojim porodicama.

Pojedini srpski mediji su preneli priču S. B., žene čiji sestra i zet rade na kruzeru.

- Osoblju je naređeno da dežura po hodnicima kako putnici ne bi izlazili iz kabina. Moja sestra kaže da zaposleni na brodu nisu dobili nikakvu zaštitu, čak ni maske, a nisu ni obučeni za postupanje u takvim situacijam­a. Moja sestra se sada raspituje da li su i koliko ugrožena prava osoblja na kruzeru - ispričala je S. B.

Osim državljana Srbije, na brodu se nalaze i po jedan državljani­n BIH i Crne Gore, koji su članovi posade. E. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia