Alo!

Krvnički ga ubadao u srce dok nije iskrvario!

Suđenje Dušanu Milanoviću (20) za ubistvo Veljka Vasiljević­a (18) iz Laćarka počinje danas

-

Godinu dana tuge! Veljko Vasiljević (18) iz Laćarka brutalno je ubadan nožem direktno u srce sve dok nije iskrvario, a za njegovu smrt se tereti mladić iz komšiluka Dušan Milanović (20), koji će danas biti izveden pred sud.

Porodica pokojnog Veljka i dan-danas ne zna zašto je Dušan to učinio. Pitaju se: „Šta može nekome da se dogodi u glavi, pa da uzme nož od 27 centimetar­a i nedužnom dečku zadaje ubod po ubod, a na kraju ga ubije direktnim udarcem u srce?“

Tragedija koja je potresla Srbiju dogodila se 12. januara 2019. u Laćarku, kod Sremske Mitrovice, kada je Dušan pozvao druga iz detinjstva da se nađu na terenu, a onda ga divljački izbo i držao ga sve dok nije izdahnuo! Majka Veliborka Vasiljević u ispovesti za „Alo!“kaže da prolazi kroz najveću agoniju, ali da očekuje pravdu.

- Ceo sat je mom detetu slao poruke i govorio da će ga ubiti, kleo se u krst i sestru da će to uraditi. Rekao je: „Dođi na igralište da ti pokažem nešto. Ako dobijem 10 godina, imaću 30 kad izađem.“Moj sin mu je poslalo poslednju poruku: „Ništa ti nisam skrivio“, a onda je otišao na igralište, gde ga je čekao Dušan. Iz levog rukava je odmah izvukao kuhinjski nož dug 27 centimetar­a, sa sečivom od 15 centimetar­a. Zadao mu je najpre dva uboda u levu butinu duboka šest-sedam centimetar­a. Moj sin je bežao desetak metara i pao na kolena. Onda mu je Dušan zadao treći udarac nožem u rame. Veljko je uspeo da pređe još dva metra, ali je posustao - kaže neutešna majka Veliborka Vasiljević i prvi put iznosi šokantne detalje jezivog zločina.

- Kada je Veljko pao na leđa, ubica mu je zadao poslednji ubod direktno u srce dubok 11 centimetar­a, a onda je ležao na njemu dok nije bio siguran da je mrtav. Sakrio je nož pod sneg, desetak metara dalje! Moj sin mu ništa nije učinio, a on ga je iz čista mira ubio - kaže majka nesrećnog mladića.

Dušan Milanović se tereti za takozvano obično ubistvo,

a roditelji kažu da je reč o brutalnom ubistvu i zbog toga su ogorčeni. N. GAVRILOV

 ??  ?? Neutešni roditelj: Veliborka i Nikica
Neutešni roditelj: Veliborka i Nikica
 ??  ?? Optuženi: Dušan Milanović
Optuženi: Dušan Milanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia