Alo!

Kina krije podatke, broj mrtvih od koronaviru­sa mnogo veći?

-

Kineske zdravstven­e vlasti saopštile su juče da je od koronaviru­sa umrlo 563 ljudi, kao i da je broj zaraženih dosegao 28.018. Ipak, jedan medicinski radnik iz Vuhana, grada iz kojeg je krenula epidemija, tvrdi da su brojke mnogo veće, odnosno da vlasti kriju tačne informacij­e.

Medicinski radnik koji se predstavio kao Đejsi Lo tvrdi da je brojka mnogo veća jer pacijenti umiru i pre nego što dođu na red za testiranje. On kaže da je i broj zaraženih mnogo veći od zvaničnog jer je lista čekanja za analizu i postavljan­je dijagnoze preduga.

Na snimku objavljeno­m pre dve nedelje, medicinski radnik tvrdi da u Vuhanu ima čak 90.000 zaraženih. Jedan čovek je ove nedelje objavio snimak osam tela koja je krišom snimio u transporte­ru, a navodno su utovarili još tela kada je nakratko otišao da snima unutrašnjo­st bolnice. Lo je upozorio da je problem što ne može da se uradi dovoljno testova

kod OK korala“, „Staze slave“, „Poslednji voz sa Gan Hila“, „Spartak“. I pored nekoliko nominacija, tek 1996. dodeljen mu je počasni Oskar za životno delo.

Što se prostora nekadašnje Jugoslavij­e tiče, Daglas će ostati upamćen kao veliki drugar sa predsednik­om

nukleinski­h kiselina (NAT), koji su neophodni za postavljan­je dijagnoze.

SFRJ Josipom Brozom Titom, ali i gostovanju u Sarajevu tokom Zimskih olimpijski­h igara 1984. godine, kada je za noć prokockao 100.000 dolara, te pokušaju lokalnog ćevabdžije, koji mu je naplatio basnoslovn­u cifru za porciju ćevapa, a završio tako što su Sarajlije bojkotoval­e njegov restoran jer je naružio imidž grada.

 ??  ?? Daglas se proslavio
ulogom Spartaka
Daglas se proslavio ulogom Spartaka
 ??  ?? Zvanično je umrlo 563 ljudi
Zvanično je umrlo 563 ljudi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia