Alo!

Moja Zvezda biaee kao Inter

Deki želi da se domaći igrači ponašaju kao on i njegovi saigrači iz milanske ekipe koja je pod komandom Žozea Murinja harala Evropom

-

Da li Dejan Stanković u Crvenoj zvezdi može da napravi makar obrise moćnog Intera koji je u sezoni 2009/10. harao Evropom? Ako pitate sadašnjeg šefa struke crveno-belih, a tada jednog od najbitniji­h šrafova u mašineriji „nero-azura“, odgovor je - da!

Tim sa „Đuzepe Meace“sa Žozeom Murinjom na čelu pre tačno deset godina osvojio je titulu u Seriji A, italijansk­i kup, Superkup i Ligu šampiona.

- Težim ka tome. Ja Inter nosim u glavi, pokušavam da svojim igračima prenesem kakav odnos treba da imaju prema klubu i saigračima. Sve je lepo kada pobeđuješ, ali kada krene loše, samo grupa može da reši probleme. Sećam se, zatvorimo se i ne izlazimo dok se ne dogovorimo. Imali smo veliku odgovornos­t i sve probleme rešavali smo u svlačionic­i. Grupa treba sama da prepoznaje probleme i otklanja ih. Nisu nam bili potrebni ni direktori ni predsednic­i - poručio je Dejan Stanković.

Tokom bogate karijere sarađivao je s mnogim vrhunskim trenerima od kojih je mogao štošta da nauči.

- Što se tiče moje filozofije, mnogi hoće da imitiraju nekog, a onda se u tome izgube. Ja želim da budem original, ali još ne znam kakav ću biti. Mogu da uzmem neke modele od bivših trenera, ali ideje su samo moje - dodaje šef struke crveno-belih.

Stanković naglašava da je tokom četiri nedelje rada na zimskim pripremama „žestoko nagazio izabranike“.

- Moram se zahvaliti igračima na pristupu i odnosu, bili su fenomenaln­i. Moram da pohvalim i stručni štab, pošto smo radili mnogo i intenzivno. Počeli smo i završili pripreme sa 24 igrača. Dakle, nije bilo povreda. Dao bih pozitivnu ocenu, pošto su igrači bili na ozbiljnom profesiona­lnom nivou. Nisu odustali nijednog trenutka.

Zadovoljan je i učinkom u pripremnim mečevima, naročito u generalnoj probi protiv Dunajske Strede (4:0). Međutim, i dalje nije iskristali­sao startnih 11 u nastupajuć­oj polusezoni.

- Ne može se reći da je tim poznat. Cela sezona se ne igra sa desetak igrača. Pričao sam s njima da ako budu igrali minut, ili deset, neće smeti da se opuštaju. Moraće stalno da budu spremni. Ne smeju da spuštaju gard. Posebno ovi što igraju moraju biti oprezni, pošto će neko jedva čekati da im uzme mesto - jasan je legendarni fudbaler. Rezime zimskih priprema i obraćanje medijima koji su izveštaval­i s dvonedeljn­ih priprema crveno-belih u Beleku završio je poznatim sloganom.

- Zvezda je iznad svega - to je moj slogan. Tek posle smo mi ostali važni - zaključio je Dejan Stanković.

 ??  ?? Sadašnjost: Stanković na treningu
Zvezde
Sadašnjost: Stanković na treningu Zvezde
 ??  ?? Prošlost: Deki je sa Interom osvojio
Ligu šampiona
Prošlost: Deki je sa Interom osvojio Ligu šampiona

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia