Alo!

Èudotvorac Jokiae!

Nikola je upisao tripl-dabl, a Jutu je „častio“sa 30 poena, 21 skokom i deset asistencij­a

-

To nije čudo, to je Nikola Jokić!

Niko, ali bukvalno niko nije davao šanse Denveru na meču sa Jutom u Solt Lejk Sitiju. Ali to se dogodilo - Nagetsi su slavili sa 98:95! Tim iz Kolorada je na meč protiv tima koji teško gubi na domaćem terenu otišao sa samo sedam igrača. Razlog su povrede, ali i veliki trejd, koji u tom momentu još nije bio ozvaničen. U timu su bili Krejg, Moris, Mari, Heris, Dozijer i Čančar. Mahom bekovi i niska krila. Tokom meča, Geri Heris je šutirao iz igre 13-0. Nikola je za protivnika imao i čoveka koji važi za najboljeg defanzivca NBA lige, francuskog centra Rudija Gobera. I kako je Jokić na sve to reagovao?

Ostvario je još jedan tripl-dabl. Ovog puta imao je 30 poena, 21 skok i deset asistencij­a. Postao je tek deseti igrač u istoriji NBA lige koji je imao tripl-dabl sa 30 ili više poena, 20 ili više skokova i deset ili više asistencij­a. Koliko se tako nešto retko događa, svedoči i podatak da je u poslednjih 35 godina samo jedan igrač (Demarkus Kazins) tako nešto uspeo da uradi.

- Mislim da niko nije mislio da možemo da pobedimo. Sav pritisak je bio na njima. Imali smo sedam zdravih igrača i svi su dali sve od sebe, svi su bili tu. Jednostavn­o, nismo želeli da odustanemo, nismo želeli da ustanemo i mislimo da smo mogli da pobedimo. Jednostavn­o smo izašli i dali sve od sebe - objasnio je Jokić

posle meča.

O načinu na koji su igrači Denvera razmišljal­i uoči meča protiv Jute svedoče i sledeće Nikoline reči:

- Mogli smo samo da izađemo na teren i da se nadamo. Ali dobro smo se zabavljali, što je dobar put ka pobedi. U drugom poluvremen­u smo uspeli da se vratimo u meč, da stvorimo šansu za pobedu i iskoristil­i smo je. Pogodili smo neke dobre šuteve i bacanja na kraju.

Jokić nije želeo da zaboravi da pohvali i saigrača koji je ubacio 31 poen na meču protiv Džeza.

- Bilo je jednostavn­o. Potrebno je da budeš agresivan, da budeš vođa. Džamal Mari je odigrao odličan meč, hrabrio nas je sve vreme - zaključio je Jokić.

Denver je u sastavu na meču sa Jutom imao samo sedam igrača

 ??  ?? Razbio Jutu: Jokić na meču sa Jutom
Razbio Jutu: Jokić na meču sa Jutom
 ??  ?? Sedmorica veličanstv­enih: Igrači Denvera i trener Meloun
Sedmorica veličanstv­enih: Igrači Denvera i trener Meloun

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia