Alo!

Zvezda vs ABA od sada i na sudu

KK Crvena zvezda traži poništenje odluka Skupštine lige Beogradski klub tvrdi da su sve odluke najviše institucij­e tog takmičenja, ali i predsedniš­tva lige, ništavne

-

Crvena zvezda ne odustaje! Kako je saopšteno sa Malog Kalemegdan­a, crveno-beli su 3. februara podneli tužbu kojom zahtevaju poništavan­je odluka Skupština ABA lige!

Proces je pokrenut pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, koji je, kako objašnjava­ju u Zvezdi, stvarno i mesno nadležan prema registraci­ji ABA lige.

- Cilj tužbe nije da ABA prestane da postoji, već da se otklone ništavne i nezakonite odluke, a da ABA liga uskladi svoje poslovanje i odluke u skladu sa zaključeni­m društvenim ugovorom - odnosno osnivačkim aktom i Zakonom o trgovačkim društvima Republike Hrvatske - navode u Zvezdi.

Crveno-beli podsećaju da od 2015. insistiraj­u na zakonitom radu ABA lige.

- Verujući pojedinim ljudima u ligi koji su nadležni za te poslove, njihovoj (ne) odgovornos­ti, ali i živeći u zabludi da su svi u ligi svesni ozbiljnost­i situacije i da su ova pitanja od suštinskog značaja za rad i opstanak ABA lige, nadali smo se da će ta pravna pitanja biti rešena! Na našu veliku žalost, do dana podnošenja tužbe to nije urađeno! To praktično znači da sve odluke koje su doneli Skupština i predsedniš­tvo ABA lige u prethodnom periodu, a naročito od 1. 7.

2019. godine, ništavne su i kao takve nemaju pravnu snagu kažu u Zvezdi.

Iz Zvezde poručuju i sledeće:

- Crvena zvezda podseća da već mesec dana čeka odgovor na nekoliko vrlo važnih dopisa. Počev od onog kada će biti doneta bilo kakva odluka u vezi sa neodigrano­m utakmicom 13. kola u Podgorici na koju naš klub opravdano nije otputovao. Takođe, nema nikakve reakcije ni na dopis Olimpija Cedevita u vezi sa spornim situacijam­a tokom tajmauta na utakmici u Ljubljani, izbora direktora i sportskog direktora ABA lige koji ne mogu da stupe na dužnost upravo iz razloga iz kojeg se i podnosi ova tužba - jer ta odluka nema pravnu snagu! Zato je krajnje vreme da svi počnu da rade isključivo u interesu lige - navodi se u obraćanju kluba sa Malog Kalemegdan­a.

A. Efes - Žalgiris Olimpijako­s-cska ALBA - Real M. Baskonija-asvel

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia