Alo!

Novak ima traume zbog NATO bombi!

Srđan Đoković se prisetio kako je njegov sin preživeo agresiju iz 1999.

-

Novak Đoković je danas mentalna gromada kojoj nijedan teniser na svetu ne može da parira.

Ali kada je imao samo 12 godina, preživeo je traumu koja i dalje prati mnoge stanovnike Srbije.

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta, podsetio je u intervjuu za „telegraf.rs“kako je izgledalo Novakovo odrastanje tokom NATO agresije 1999.

- Naravno da je sve vreme bombardova­nja bio tu. I on i njegova braća. Imao je 12, Marko osam, Đorđe četiri godine i sve vreme smo bili tu. Više puta smo od detonacija iskakali iz kreveta, jer smo spavali svi zajedno i to su traume koje će vući ceo život. Sve može da se oprosti,

ali to nikada. Da bombarduje­š moju zemlju, moj narod, moju decu, moje prijatelje i njihovu decu, mlade ljude koji svi imaju traume evo već 20 godina, koliko je prošlo od tada. Ali Novak svojim primerom pokazuje da ništa nije nemoguće, da smo mi stara evropska civilizaci­ja, da se borimo za svoj status i niko ne može da nam zabrani da se borimo za svoje, da pevamo svoje rodoljubiv­e pesme nikoga ne vređajući, nego pružajući podršku svom narodu i sebi samima tvrdi Srđan Đoković.

Otac najboljeg tenisera na svetu ponovo je imao poruku i za sve one koji su zamerili Novaku što je pevao pesme u kojima se pominje Kosovo.

- Ma strašno, baš nam je žao nešto. Mi smo patriote kao i većina Srba, ali nismo šovinisti, ne mrzimo tuđe, ali volimo svoje. Hoćete da nam zabranite da volimo svoj narod, e pa, nećete! Dok postoji jedan Srbin, postojaće Srbija i Kosovo. Kosovo je sveta srpska zemlja, kao što je za Jevreje Jerusalim. Ne možete da smatrate narodom one koji izgube svoj identitet, svoje poreklo i gene. Na šta bismo ličili da nam to uzmu, ne postoji način - zaključio je Srđan Đoković.

 ??  ?? Patriote: Novak Đoković sa ocem
Patriote: Novak Đoković sa ocem
 ??  ?? Da se nikada ne ponovi: Bombardova­nje 1999. godine
Da se nikada ne ponovi: Bombardova­nje 1999. godine
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia