Alo!

Vojska otkazuje poslušnost Milu!

Crnogorski predsednik u opasnom problemu

-

„Pozdrav za narod moj i prijatelje. Vidimo se u nedelju, ako bog da“, reči su kojima je svoj odlazak na litiju najavio oficir Zdravko Kasalica, predsednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore.

Mnogi su ovog oficira prozvali herojem jer je njegova izjava usledila nakon naređenja načelnika Generalšta­ba Vojske Dragutina Dakića u kom se navodi „da je crnogorski­m vojnicima, kao i članovima njihovih porodica, strogo zabranjen odlazak na molebane na kojima građani izražavaju svoje neslaganje sa zakonom kojim je režim Mila Đukanovića udario na SPC“.

- U Vojsci Crne Gore nema mesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona jer se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom - izjavio je načelnik Generalšta­ba Vojske Crne Gore, dodajući da je nedopustiv­o učešće vojske na protestima na kojima, kako smatra, ima vidljivih primesa politike i „na kojima se mogu videti samo zastave druge države“.

Snažna podrška za hrabrog oficira koji se suprotstav­io nadređenom i rizikovao karijeru stizala je juče iz čitavog regiona. Mi smo stupili u kontakt sa njim, ali nam je ljubazno objasnio da o svojoj odluci ne može da govori za medije jer za to nema neophodno odobrenje ministra odbrane. Dodao je i da se plaši da bi „svaka njegova drugačija reakcija mogla da naškodi nekome“.

Marko Milačić iz opozicione Prave Crne Gore ocenio je da Zdravko Kasalica osvetlao obraz Njegoševe Crne Gore, ali i da veruje da će njegovim stopama krenuti mnogi vojnici...

- Svaka čast, ljudino dostojna svojih slavnih predaka! Crna Gora se oslobodila okova, oslobodila se straha, ovo više nije njihova zemlja! Ne damo im svetinje! - naveo je Milačić.

Veoma je zanimljiva i činjenica na koju su podsetili crnogorski opoziciona­ri i mediji, a to je da je Marijana Dakić, supruga načelnika Generalšta­ba Dragutina Dakića, pre nekoliko godina bila osuđena zbog kupovine glasova za vladajući DPS. J. Đ.

 ??  ?? Litije su sve masovnije iz nedelje u nedelju
Litije su sve masovnije iz nedelje u nedelju
 ??  ?? Zna šta je oficirska čast:
Zdravko Kasalica
Zna šta je oficirska čast: Zdravko Kasalica
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia