Alo!

Izmislio da mu je nestalo 500 evra, pa tražio reket!

- E. SADIKU

Moraju da plaćaju reket! Sin dobrostoje­ćeg domaćina iz Kaluđerice našao je u toaletu popularnog kafića prazan novčanik lokalnog kriminalca, koji ga je optužio da je iz novčanika nestalo 500 evra, a nekoliko dana kasnije otišao je do njegove kuće i tražio 3.000 evra reketa!

- Porodica je prijavila pretnje, posle čega je nasilnik uhapšen. Međutim, 25. februara, oko 1 ujutru, usledila je glasna i jasna odmazda. U dvorište porodične kuće bačena im je bomba. Pretpostav­lja se da je kriminalac direktno iz pritvora svojim ortacima naredio da zaplaše ovu porodicu i upozore je da mora da mu plaća reket. Srećom, niko nije povređen, ali je oštećena fasada. Policija i forenzičar­i su prikupili dokaze, ali je strah ostao - kaže izvor „Alo!“blizak istrazi.

U trenutku eksplozije u kući su bili sin (17), ćerka (18) i majka vlasnika kuće, koji radi inostranst­vu.

- Očigledno je da je taj žestoki momak iz Kaluđerice pokušao na staru foru da dođe do novca, u čemu je delimično uspeo. Sve je počelo kada je sin gastarbajt­era u toaletu popularnog kafića našao prazan novčanik. Čim ga je otvorio, da proveri da li je unutra lična karta vlasnika, u toalet je upao taj kriminalac, oteo mu novčanik iz ruku i ko iz topa pitao: „Gde je nestalo 500 evra?!“Uzalud je mladić objašnjava­o da ga je upravo našao i zahtevao da se pregleda video-nadzor. Međutim, nasilnik je počeo da ga maltretira, ne odustajući od optužbi. Izvukao je pištolj, uperio u njega i navodno mu rekao „novac ili život“- tvrdi naš sagovornik i dodaje da je mladić pozvao najbliže i tražio novac da namiri izmišljeni dug.

- Njegov rođak je pitao žestokog momka koliko mu duguje, pa mu je uz stisak ruke dao traženi novac. Međutim, žestoki momak se ubrzo pojavio na vratima mladićeve kuće. Tada je imao novu priču, tvrdeći da mu duguju 3.000 evra, ali je domaćin rekao „da mu ništa ne duguju i da sa njim ne želi probleme“. Kriminalac je ubrzo uhapšen zbog nekog drugog dela, pa je mladić na trenutak odahnuo. Međutim, posle eksplozije se rodila sumnja da taj kriminalac stoji iza svega i da mu šalje svojevrsnu poruku - kaže naš izvor.

Novinari „Alo!“pozvali su mladićevog rođaka kako bi saznali šta se dogodilo, ali je on kratko rekao da ne želi da komentariš­e.

Nekoliko dana kasnije otišao je do mladićeve kuće i tražio 3.000 evra reketa! Posle nekoliko dana, mladiću bacili bombu na kuću

Mladić iz Kaluđerice je u toaletu kafića našao prazan novčanik, a kriminalac je u njega uperio pištolj tvrdeći da je u novčaniku imao 500 evra i upozorio ga: „Život ili novac“

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia