Alo!

Na „Marakanu“po pobedu!

Bojan Ostojić, štoper Partizana, s velikim ambicijama iščekuje večiti derbi

-

Nekada je Srbijom odzvanjao hit „Ulica rađa grešnike“, a večiti derbi je odvajkada stvarao junake i tragičare. Sigurno će ih biti i u 162. okršaju Crvene zvezde i Partizana. Poslednji put na „Marakani“igrali su 23. maja prošle godine u finalu Kupa Srbije. Štoper Bojan Ostojić postigao je gol vredan značajnog trofeja za „parni valjak“.

Sigurno je to utakmica koja se ne zaboravlja i koja se prepričava?

- Lepa uspomena i ništa više. Pobede i poraze treba brzo zaboravlja­ti i okretati se novim iskušenjim­a i izazovima - kaže Ostojić.

Iskusnija ste ekipa?

- U poslednjim utakmicama bili smo dominantni i rival nije uputio šut na naš gol. Čuvarima mreže takve utakmice su najteže, ali se kompletna ekipa potrudila da Stojković nema mnogo posla. Ipak, svaki derbi je posebna priča. Verujem da ponovo možemo da se predstavim­o u takvom svetlu - besprekorn­i u odbrani, sigurni na sredini terena i ubojiti u završnici. Igraćemo na pobedu, pa šta bude! Drugačije i ne umemo.

Partizan je iznenada ostao bez Zorana Tošića?

- Sve se brzo desilo i on je otišao u Kinu. Neće biti lako treneru Miloševiću, koji je gradio ekipu sa Bambijem u postavi. Sada mora da smisli drugu varijantu.

Koji su aduti crno-belih?

- Imamo sjajne pojedince, stranci igraju vrhunski. U prvi plan bih stavio uigranost i skladan tim. Voleo bih da kao u finalu Kupa Srbije postignem gol. Ako se to ne dogodi, imamo igrače sposobne da matiraju Zvezdinu odbranu. Najvažnije je da su svi zdravi.

Da li se posebno pripremate za derbi?

- Nedavno sam kupio kuću u Bariču i tamo nalazim mir u prirodi i društvu supruge i ćerkice Viktorije. Nisam baš blizu obale, gde je klizište, tako da ne brinem ni o tome.

Zvezda ima uigran štoperski tandem Degenek-milunović?

- Sjajni momci, odlični igrači. Da nisu takvi, ne bi igrali za našeg najvećeg rivala i ne bi imali veliku prednost. Na nama je da pružimo maksimum i trijumfuje­mo, pošto bi nam to mnogo značilo u daljem toku sezone.

U napadu su Boaći i Pavkov?

- Kvalitetni, a različiti igrači. Boaći je pokretljiv­iji, traži prostor, više učestvuje u građenju napada. Pavkov voli da se igra na njega. Ne znam u kojoj će se formaciji pojaviti rival. To me i ne zanima, ali sigurno neće biti „flastera“na njihove najisturen­ije igrače.

M. TOPALOVIĆ

Glavni sudija 162. večitog derbija biće Lazar Lukić iz Beograda

Voleo bih da postignem gol kao u finalu Kupa Srbije

BOJAN OSTOJIĆ, fudbaler Partizana

 ??  ?? Hrabro na
lidera Superlige: Bojan Ostojić
Hrabro na lidera Superlige: Bojan Ostojić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia