Alo!

Stric napio bratanicu (13), pa je silovao i napravio joj bebu

Devojčica je ispričala da ju je stric silovao tri puta. Nije znala da je trudna sve dok nije osetila bolove u stomaku i rodila mrtvo dete

- S. ILIĆ

Saša U. (41) iz Kruševca, koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao bratanicu od 13 godina, posle čega je ona ostala trudna i rodila mrtvo dete, tvrdio je kod tužioca da je sve bilo na dobrovoljn­oj osnovi, saznaje „Alo!“od izvora bliskih istrazi. Ipak, sudija mu nije poverovao i odredio mu je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je silovao bratanicu u naselju Čitluk u Kruševcu.

- Nije tajna da sam spavao sa trinaestog­odišnjom bratanicom, ali nije bilo ništa na silu. Ona je čak mene spopadala i proganjala! Prvi put smo bili pijani, a posle obostrano. Međutim, nije ostala trudna sa mnom jer je imala druge momke. To dete nije moje! - rekao je Saša U. posle hapšenja.

Užas u porodici Urošević otkriven je pre dva dana, kada je 13-godišnjaki­nja dovedena na ginekološk­o odeljenje kruševačke bolnice sa bolovima i krvarenjem.

- Devojčica je bila u veoma teškom stanju. Veruje se da je dete u njoj bilo neko vreme mrtvo, pa je dobila i sepsu. Njeno stanje trenutno je stabilizov­ano, ali ishod je neizvestan - kažu u bolnici.

O slučaju je odmah obaveštena policija, pa je devojčica ponovila svoju priču.

- Obljubio me je stric Saša. Stalno me je spopadao i iskoristio priliku kad smo bili pijani, a potom je još dva puta. Nisam smela ništa da kažem jer je pretio da će me prebiti - tvrdi devojčica.

Saša je, naime, živeo sa tri sestričine, dedom i babom u istoj kući u naselju Čitluk. Sve devojčice su maloletne, a po odluci Centra za socijalni rad, o njima je trebalo da brinu baba i deda. Kada je pukla bruka, Centar za socijalni rad je odmah reagovao i izmestio decu iz porodice. Dve mlađe devojčice smeštene u hraniteljs­ku porodicu, a Saša U. je uhapšen.

Deda i baba ne žele da govore o slučaju, pravdajući se da ništa nisu znali. Čuli su da devojčica optužuje strica, ali u to baš ne veruju.

Komšije, međutim, kažu da su užasnute i žestoko osuđuju Sašu, koji je i sam otac troje dece, a njegova najstarija ćerka ima 20 godina.

On je ostao da živi sa roditeljim­a i sestričina­ma pošto ga je supruga napustila s decom i preudala se. Njegove sestričine su poverene dedi i babi, budući da im se otac pre godinu i po ubio, a majka ih napustila i udala se u drugom gradu.

Posle određivanj­a pritvora Saši U., otvorena je istraga u kojoj će biti provereni navodi uzajamnih optužbi, uz DNK analizu kojom će biti otkriveno da li je on otac deteta. Ako se to potvrdi, preti mu robija od pet do 15 godina.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia