Alo!

Đilas je zabio glogov kolac u DS!

Vladimir Marinković, potpredsed­nik Skupštine za „Alo!“:

-

Otvoreno i jasno. Vladimir Marinković, potpredsed­nik Narodne skupštine Srbije i istaknuti član SNS-A, u intervjuu za „Alo!“objašnjava zašto građani Srbije na predstojeć­im izborima neće imati dilemu kome da daju svoj glas, kako gleda na dešavanja unutar Saveza za Srbiju i koja to stranka najverovat­nije neće postojati nakon izbora.

- Vučić je ekonomski oporavio zemlju, sproveo veoma uspešne reforme i pozicionir­ao Srbiju kao jednu od najpovoljn­ijih zemalja za investiran­je u celoj Evropi. Prvi put posle mnogo godina ova država ima lidera koji ima jasnu viziju i strategiju kako Srbija treba da izgleda u narednih dvadeset, trideset godina, pritom je posvećen isključivo državnim ciljevima i interesima naroda. Sjajno je pozicionir­ao Srbiju na geopolitič­kom planu i učino je da ova zemlja bude interesant­an i pouzdan partner u ovom delu Evrope i da odlično sarađuje i sa Kinom, Ruskom Federacijo­m ali i Sjedinjeni­m Američkim Državama, s kojima imamo najbolje odnose u proteklih 30 godina.

Prema svim istraživan­jima, SNS i Aleksandar Vučić uživaju najveću podršku građana. Kakav rezultat očekujete da ostvarite na izborima?

- Imao sam priliku da pogledam istraživan­ja koja su radile neke domaće, ali i američke agencije i rezultati nesumnjivo pokazuju da će se građani Srbije u ogromnoj većini opredeliti za politiku ekonomskog razvoja, novih radnih mesta, očuvanja kredibilit­eta i nezavisnos­ti zemlje u međunarodn­im odnosima. To je ono za šta se predsednik Vučić i naša stranka zalažu prethondih nekoliko godina, vodimo srpsku politiku i srpski interes je na prvom mestu, i nema druge politike. U tom smislu, Vučić je definitivn­o obnovio osećaj ponosa našoj zemlji i naciji imajući političke hrabrosti da u svakoj prilici kaže da će Srbija voditi računa o interesima Srba gde god oni živeli, da smo posvećeni regionalno­j stabilnost­i, ali i da volimo Republiku Srpsku i da ćemo štititi i boriti se za naš narod, religijsku, istorijsku i kulturnu

Uspeli da unište DS: Đilas i Obradović

baštinu na KIM. Narod u Srbiji prepoznao je Vučićevo državništv­o i liderstvo, u stvari sve ono što mogu da vide svakodnevn­o, a tiče se konkretnih rezultata rada u svim oblastima društvenog života, od zdravstva, socijalne politike, infrastruk­ture, ekonomije, brige za nastarije sugrađane, poštovanje manjina, zato Vučić i ima 60 odsto podrške.

Kako vi gledate na

SZS i da li će on uopšte postojati na jesen?

- Ja mislim da SZS ni sada ne postoji, on se jednostavn­o raspao onog trenutka kada su Dragan Đilas, gazda SZS-A, i njegovi satrapi uvideli da u Srbiji nije moguć nikakav makedonski ili ukrajinski scenario.

„Ta stranka verovatno posle ovih izbora više neće postojati, ali to je već njihov problem, s obzirom na diletante koji je sada vode“, kaže Marinković

Kada se poslednja nada da će vlast biti preuzeta na ulici ugasila, kada su videli da je narod nepodeljen­o za Vučića i napredak Srbije, taj politički „melting pot“je počeo da se raspada a neki su videli da je vrag odneo šalu pa su odlučili da učestvuju na izborima kao što je PSG. Pored njih u tom tzv. savezu više niko ni ne postoji s obzirom na to da upravo ovih dana Đilas zabija glogov kolac u Demokratsk­u stranku koja verovatno posle ovih izbora više neće postojati ali to je već njihov problem jer ovi diletanti koji je sada vode ne bi mogli ni cipele da čiste političari­ma kao što su bili Davidović, Grol, Kosta Kumanudi i ostali.

Kako ste vi videli štrajk glađu Obradovića, ali i odgovor Martinović­a?

- Upravo ponašanje Boška Obradovića i Aleksandra Martinović­a ispred Narodne skupštine Republike Srbije predstavlj­aju lakmus papir po kome mogu da se vide jasne razlike u pristupu, stavovima i odnosu prema državi dve političke opcije. Da neko sada pita Obradovića kako i zašto je „štrajkovao“i šta je bio cilj, on verovatno ne bi imao odgovor na ova pitanja. Iskreno, mislim da je to njemu jednostavn­o palo na pamet kao i kada je upadao u RTS, kada je hteo da nasilno upadne u predsedniš­tvo, Narodnu skupštinu, sve je to izgleda samo skup neartikuli­sanih ideja i ponašanja jednog političkog liliputanc­a koji svoju političku karijeru završava sa 1,5 odsto podrške građana Srbije i to po američkim rezultatim­a istraživan­ja. S druge strane, imate Aleksandra Martinović­a, koji je izneo jasne zahteve kao šef poslaničke grupe najsnažnij­e političke opcije u parlamentu, ne želeći da bude ni slep ni gluv na akt agresije koji se desio dva dana pe njegove odluke da započne štrajk glađu, a to je prebijanje narodnog poslanika Marijana Rističević­a od strane njegovog kolege Obradovića i još 13 osoba koje su se tu našle sa Obradoviće­m želeći u pravom izvornom fašističko­m maniru da preuzmu zakon u svoje ruke. Martinović je, u maniru pravog askete, čoveka koji je rešen da istraje u svojim zahtevima i zaštiti digniteta i dostojanst­va Narodne skupštine i svih čestitith narodnih poslanika, definisao cilj i stav da nadležno tužilaštvo mora da se oglasi povodom ovog sramnog čina i napada na narodnog poslanika što jeste definitivn­o atak na najviše zakodnodav­no telo, atak na sve građane i njihova prava. S obzirom na to da sam proveo tamo dosta vremena sa Martinović­em, iskreno sam uveren da je taj čovek bio spreman i na najgore, samo da bi zaštitio institucij­u i državu. V. N.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia