Alo!

Ja savetnica za nuklearnu tehnologij­u? Ma dajte!

Snežana Dakić šokirana navodima da je dobila posao u Direktorat­u za radijaciju

-

Kao grom iz vedra neba u toku jučerašnje­g dana odjeknula je vest da je Snežana Dakić, dugogodišn­ja novinarka i voditeljka, postala savetnica u Direktorat­u za radijacion­u i nuklearnu sigurnost. Snežana je ekskluzivn­o za „Alo!“ispričala o kakvom je zapravo angažmanu reč.

- Nisam nikakva savetnica, a naročito ne za nuklearnu tehnologij­u. Moj angažman u Direktorat­u za radijacion­u i nuklearnu sigurnost i bezbednost je bio isključivo novinarski. Ovih dana moj šestomeseč­ni ugovor ističe - rekla je u razgovoru za „Alo!“Snežana, te objasnila šta je tačno bio njen zadatak u ovom Direktorat­u.

- Bila sam zadužena za sadržaj na njihovom portalu, kao i za komunikaci­ju s medijima. To su teme o primeni nuklearnih tehnologij­a u medicini, poljoprivr­edi, nauci, energetici, proizvodnj­i. Jedna od važnih delatnosti ovog tela je i rad za stanovništ­vo i sa stanovništ­vom i edukacija u oblasti sigurnosne kulture - kaže ona i dodaje:

- To je samo jedna u nizu mojih novinarski­h aktivnosti. Bavim se i javnim nastupom, a saradnici Direktorat­a često učestvuju na raznim konferenci­jama.

Ona ni sama ne zna zbog čega je vest o njenom poslovnom angažmanu toliko uzdrmala domaće medije, kada, kako kaže, nije radila ono u šta se ne razume. Naprotiv.

- Novinarstv­om se bavim 30 godina, a dobar novinar može da se pripremi za svaku temu, pa i ovu. To što govorim pet stranih jezika mi je omogućilo i da obrađujem novosti iz stranih izvora kaže Dakićeva.

Tužna je što se ovaj angažman završava i što je ugovor trajao samo šest meseci, ali je srećna zbog stvari koje je zahvaljuju­ći ovom poslu naučila.

- Bila je ovo lepa profesiona­lna promena za mene, dok se ne ukaže prilika za neki kvalitetan tok-šou na televiziji. Nadam se da ćete me od septembra opet gledati na malim ekranima - rekla je Snežana Dakić za „Alo!“. VESNA ĐORĐEVIĆ

 ??  ?? sam „Bila
za zadužena
njihovom na za sadržaj
kao i portalu, sa komunikaci­ju
medijima“
sam „Bila za zadužena njihovom na za sadržaj kao i portalu, sa komunikaci­ju medijima“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia