Alo!

Lekar èastio kolege tortom punom otrova!

-

Ovaj specijalis­ta psihijatri­je potiče iz poznate i ugledne beogradske porodice. Postoji sumnja da je sve to učinio iz osvete ili zbog neuzvraćen­e ljubavi. Zaposleni u bolnici najpre su mislili da su oboleli od kovida-19, ali se ispostavil­o da su otrovani lekovima „truksal“i „benzodiaze­pam“

Austrijska policija je proteklog vikenda uhapsila vrlo uglednog bečkog lekara Opšte bolnice srpskog porekla zbog sumnje da je svojim kolegama u zatvoru u donjoj Austriji doneo tortu koja je bila puna otrova! Osim što je radio u Opštoj bolnici, bio je i specijalis­ta psihijatri­je u zatvoru u donjoj Austriji, piše „kosmo.at“. Ovaj specijalis­ta psihijatri­je potiče iz poznate i ugledne beogradske porodice. Istraga je odvela policajce do mladog srpskog lekara, koji je glavni osumnjičen­i. Nekoliko njegovih kolega se razbolelo, a jedan je čak završio u bolnici.

Deset zaposlenih konzumiral­o je tortu koju je mladi srpski psihijatar poslužio kolegama u bolnici u Beču, a za koju se ispostavil­o da je otrovna pošto su se lekari suočili sa ozbiljnim tegobama. Najpre su mislili da su oboleli od kovida-19, ali se ispostavil­o da su otrovani lekovima „truksal“i „benzodiaze­pam“.

Sredinom maja, mladi zatvorski psihijatar srpskog porekla na posao je doneo tortu. Kolege su se obradovale tom gestu i njih desetak se počastilo poslastico­m, ne sumnjajući da se iza svega krije strašan plan mladog Srbina.

- Ukupno desetoro njih je jelo tortu. Osmoro ili devetoro je imalo čudne simptome, a njih četvoro čak i ozbiljnije teskobe. U početku su svi mislili da su se zarazili koronaviru­som. Tek nedelju dana kasnije probudile su se sumnje da tegobe imaju veze sa tom tortom. Doktor koji je pojeo najveće parče završio je u Opštoj bolnici u Beču - kazao je direktor popravne ustanove u donjoj Austriji za „Hojte“.

Svi su se žalili na vrtoglavic­u, mučninu i malaksalos­t. Analizom krvi pacijenta koji je primljen u bolnicu pronađeni su tragovi dva leka – „truksala“i „benzodiaze­pama“.

Kada su istražitel­ji bečke policije prikupili dovoljno tragova koji vode do mladog psihijatra, uputili su se u kazneno-popravnu ustanovu kako bi sa njim porazgovar­ali o svemu, ali ih je sačekalo iznenađenj­e - on se nije pojavio na poslu. Odmah je pokrenuta intenzivna potraga za njim i on je uhapšen u jednom kafiću u glavnom gradu Austrije.

Psihijatar je sada u pritvorsko­j jedinici zatvora Kornojburg. On je pod istragom zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede i materijaln­u štetu. O tome šta je mladog lekara navelo na ovako sumanuti postupak još se spekuliše u austrijski­m medijima, mada se njegova namera može dovesti u vezu sa tim da je već duže vreme pokušavao da stupi u vezu sa jednom doktorkom koja ga je ignorisala. Izvor „Hojtea“upoznat sa slučajem zapitao se zbog čega su se onda na udaru pomahnital­og doktora našle i kolege koje nemaju veze sa tim. E. H.

Deset zaposlenih konzumiral­o je tortu koju je mladi srpski psihijatar poslužio kolegama. Najpre su mislili da su oboleli od kovida-19, ali se ispostavil­o da su

otrovani lekovima „truksal“i „benzodiaze­pam“.

 ??  ?? Njegova namera može se dovesti u vezu sa tim da je već duže
vreme pokušavao da stupi u vezu sa jednom doktorkom
koja ga je ignorisala
Njegova namera može se dovesti u vezu sa tim da je već duže vreme pokušavao da stupi u vezu sa jednom doktorkom koja ga je ignorisala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia