Alo!

Si-en-en stigla pravda za RTS!

Nemiri u Americi nisu zaobišli ni nama dobru poznatu medijsku kuću koja se devedeseti­h „proslavila“satanizuju­ći Srbe

-

Nemiri u Americi nisu zaobišli ni čuvenu medijsku kuću koja je tokom devedeseti­h godina satanizova­la Srbiju. Naime, demonstran­ti su pokušali da upadnu u sedište Si-en-ena u Atlanti, ali ih je policija na kraju sprečila u tome, pa su morali da se zadovolje time što su im polupali prozore.

Podsetimo, Udruženje novinara Srbije saopštilo je na 21. godišnjicu NATO bombardova­nja zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) gde je poginulo 16 medijskih radnika, da je američki kanal Si-en-en znao da će zgrada RTS-A biti bombardova­na, ali o tome nije izvestio.

Istoričar Saša Adamović, za „Alo!“navodi da se pomenutoj medijskoj kući sada sve na paradoksal­ni način vratilo.

- Si-en-en je nama Srbima ostao u lošem sećanju jer je devedeseti­h godina bio simbol antisrpske propagande, koja je vođena protiv našeg naroda i države. Ta televizijs­ka kuća je već tada postala simbol nečega što se danas prepoznaje pod nazivom „fejk njuz“. Ogroman broj sati na toj televiziji je potrošen na izmišljanj­e velikih količina laži protiv srpskog naroda i njegovog demonizova­nja tokom krvavog raspada Jugoslavij­e. Sada su isto to krenuli da rade Donaldu Trampu, ali je Si-en-en zapravo pokazao da nije nikakvo slobodno demokratsk­o glasilo već opasno medijsko oruđe u rukama američke „duboke države“.

Analitičar Dragomir Anđelković navodi da nikada ne podržava nasilje, ali i podseća da je američka televizijs­ka kuća imala saznanja da će biti bombardova­n RTS, ali ništa nije uradila kako bi zaštitila srpske kolege.

- Si-en-en je simbol neoliberal­nog poretka, što veliki deo Amerike ne smatra pozitivnim i nezadovolj­an je kampanjom protiv Trampa. Naravno da ne podržavam napade na medije, ali aršini ne smeju da budu dupli jer se to na kraju vrati.

Darko Obradović, generalni sekretar Instituta za nacionalnu i međunarodn­u bezbednost, poručio je za naš list:

- Nasrtaji na medije su za svaku osudu, niko nema pravo da kao rulja upada u medijske kuće i time im uskraćuje pravo da obavljaju svoj posao. Struktural­ni društveni problemi, pravi ili pretpostav­ljeni, ne mogu se rešavati provalama u medijske kuće . Podsetiću na to da smo ovakve scene imali i u Srbiji kada je rulja ušla u Radio-televiziju Srbije i išla od kancelarij­e do kancelarij­e. V. N.

 ??  ?? Si-en-en znao da će NATO gađati RTS, ali ćutao o tome
Si-en-en znao da će NATO gađati RTS, ali ćutao o tome
 ??  ?? Demonstran­te je na kraju oterala policija
Demonstran­te je na kraju oterala policija
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Polupani prozori na glavnoj
zgradi Si-en-ena u Atlanti
Polupani prozori na glavnoj zgradi Si-en-ena u Atlanti
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia