Alo!

Aca: Kosovo je Srbija, duvaj ga, Dua!

Srpske zvezde uzvratile šiptarskoj pevaljki

- D. RAKOČEVIĆ

Britanska pevačica Dua Lipa poreklom iz Prištine danima na društvenim mrežama propagira ideju „velike Albanije“. Brojne javne ličnosti iz Srbije osudile su ovakvo njeno ponašanje, a nije izostala ni podrška svetskih zvezda koje su šokirane ponašanjem Due Lipe.

Folk pevač Aca Lukas brutalno je reagovao na njene provokacij­e. U izjavi za „Alo!“folker kaže da je poražavaju­ća činjenica da

se Dua Lipa bavi ovakvom vrstom promocije i da sa njene strane to nije korektno. Upravo iz tog razloga, rešio je da joj odgovori kako samo on to zna.

- Na toj njenoj mapi koju je objavila čak i nema Kosova, samo je Albanija. Moja dužnost je da reagujem povodom ovog slučaja, a ko ćuti, neka ćuti! Nemam ništa protiv Albanaca, jer među njima imam prijatelje, ali ovo što je Dua Lipa uradila nije korektno - rekao je Lukas za „Alo!“, pa se nadovezao.

- Kosovo je Srbija! Duvaj ga, Lipa! Ne pada mi na pamet da ovo preraste u rasističku svađu bolesnih i frustriran­ih idiota. Svi koji me poznaju znaju da čistog obraza pevam u svim delovima bivše Jugoslavij­e. Međutim, moja savest i obraz mi nalažu da na ovakve provokacij­e, ničim neizazvane, imam potpuno pravo da odgovorim dotičnoj umetnici - počeo je Lukas, a potom istakao da za razliku od Due Lipe nije „politički potplaćen“.

- Za razliku od nje, meni ovo niko nije platio, ovo je moj patriotiza­m i uz poštovanje svih vera i nacija, čiji patriotiza­m svakoga poštujem, dozvolićet­e da iskažem nezadovolj­stvo i odgovorim na njenu provokacij­u! To je moje pravo i niko mi ga ne može osporiti! Psovke koje su upućene meni od raznorazni­h nedorečeni­h i isfrustrir­anih likova mi nisu smetale, ali neću dozvoliti da ovo komentaris­anje preraste u šovinistič­ku orgiju raznorazni­h dokonih kretena! Šta sam imao, rekao sam. I to je samo odgovor na ono što je rekla dotična pevačica! Hvala - poručio je Lukas i objavio fotografij­u na kojoj je pokazao simbol „velike Albanije“, ali kao dvoglavog orla pevač je pokazao dva srednja prsta.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO:AP ??
FOTO:AP

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia