Alo!

Milimir Lukiae ostavkom odbranio èast

- S. DŽ.S.

Policija je uhapsila P. T. (39) iz Bečeja zbog sumnje da je tukao Bečejca (50) u njegovoj kući, tražeći mu novac. Istraga utvrđuje da li je nasumice upao u kuću ovog čoveka ili ga je neko tipovao i rekao mu da navodno ima novca. Osumnjičen­om je određeno zadržavanj­e do 48 sati.

Prekršajni sud u Subotici kaznio je J. R. (66) iz Subotice sa 150.000 dinara jer je držao u zarobljeni­štvu 22 strogo zaštićene ptice, 12 češljugara, četiri konopljark­e, četiri čiška i jednu žutaricu radi preprodaje. On je tvrdio da je sve ove ptice pevačice kupio na pijaci i da ih je držao kod kuće kao kućne ljubimce. Inspekcija mu je oduzela sve ptice i uputila ih na rehabilita­ciju u zoo-vrt na Paliću, a posle oporavka će biti puštene u svoja prirodna staništa, preneo je portal „uživo sa novosadski­h ulica“.

Sve se vraća, sve se plaća! Nata Mesarović (70), bivša predsednic­a Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva, koja je 2013. smenjena sa tih funkcija, a od 2015. se bori da postane advokat, odbijena je drugi put za upis u imenik advokata kao nedostojan kandidat!

Odluka Upravnog odbora Advokatske komore Beograda (UO AKB) nije konačna, jer ona ima pravo žalbe i tek predstoji drugostepe­ni postupak.

Upravni odbor AKB je u junu 2015. prvi put odbio zahtev Nate Mesarović za prijem u advokaturu, a posle žalbenog postupka koji je trajao pet godina i odluke Upravnog suda da u ponovljeno­m postupku

preispita njen zahtev, doneo je identičnu odluku - da nije dorasla za bavljenje advokaturo­m!

Kako „Alo!” saznaje, AKB smatra da Nata Mesarović nije bila sposobna da se odupre političkim pritiscima u vreme reforme pravosuđa i da je pitanje da li bi kao advokat bila spremna da štiti svog klijenta kada bi došla u sukob sa interesima države i drugih centara moći. Advokati ističu

da je ona kao dugogodišn­ji sudija morala da uoči da Visoki savet sudstva krši osnovna ljudska prava jer je u vreme reforme pravosuđa, 2009. i 2010. godine, u njemu vodila glavnu reč, ali je 837 sudija zbog „ozdravljen­ja” srpskog pravosuđa ostavila na ulici.

- Nata Mesarović nikom nije obrazložil­a zbog čega nisu prošli reizbor sudija, već je uopšteno navodila „da se za svakog sudiju sve zna,

Sudija Milimir Lukić je za razliku od Nate Mesarović podneo ostavku na članstvo u Visokom savetu sudstva. - On je digao glas protiv kršenja ljudskih prava i pokazao da je spreman da brani svoj stav čak i u situacijam­a kada to dovodi u pitanje njegov položaj, materijaln­i status i druge privilegij­e koje kao sudija ima - kaže naš izvor upućen u odluku komore.

iako nije ni u jednom postupku utvrđeno”. Bezbednosn­e službe su na taj način, kroz izjavu Nate Mesarović, sudijama koje nisu izabrane poslale jasnu poruku „da je najbolje da se pomire sa svojom sudbinom da protiv njih ne bi bili pokrenuti postupci za korupciju”. Ona je tokom reforme pravosuđa davala negativne izjave o advokaturi kao profesiji, govoreći da advoakti navodno pokušavaju da utiču na ishode sudskih postupaka i da ometaju uspostavlj­anje pravne države - kaže naš izvor blizak Advokatsko­j komori Beograda.

Nata Mesarović je osudila Milorada Ulemeka Legiju i Zvezdana Jovanovića na po 40 godina zatvora.

Pozvali smo je juče da čujemo njen komentar, ali nam se ona nije javljala na nama poznat broj telefona.

Advokati smatraju da je ona kao sudija morala da uoči da Visoki savet sudstva krši osnovna ljudska prava jer je u vreme reforme pravosuđa, 2009. i 2010. godine, u njemu vodila glavnu reč, ali je 8P7 sudija zbog „ozdravljen­ja” srpskog pravosuđa ostavila na ulici

 ?? FOTOGRAFIJ­E: YOUTUBE, OGNJEN RADOŠEVIĆ, SLOBODAN MILJEVIĆC ??
FOTOGRAFIJ­E: YOUTUBE, OGNJEN RADOŠEVIĆ, SLOBODAN MILJEVIĆC
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia