Alo!

Suljo: Stavili su nam otrov u maske, zato umiremo!

Lider SDA izneo jednu od najluðih teorija o pandemiji koronaviru­sa

-

„Ko je taj ko mi može narediti da stavim masku na usta? Kad bi trebalo da je stavim na nogu, na cipelu, na koleno, ne bi bilo problema. Ali na usta, preko kojih dišem, to ne“, ispalio Ugljanin i postideo i one koje tvrde da je zemlja ravna ploča

Zvuči neverovatn­o, ali pojedini političari tvrde da se koronaviru­s širi nošenjem zaštitne opreme, tačnije putem maski. Naime, Sulejman Ugljanin, predsednik Stranke demokratsk­e akcije Sandžaka, na svojoj poslednjoj konferenci­ji za medije šokirao je izjavom da je širenju koronaviru­sa doprinelo nošenje maski, za koje on tvrdi za su kontaminir­ane.

- Kada su počele da se nose maske, povećala se smrtnost. Zašto? Možda je neko na svaku stotu masku stavio po malo virusa ili nekog bojnog otrova i napravio nam problem - kazao je Sulejman u jednom dahu.

Ugljanin koji je preko noći postao „stručnjak za zarazne bolesti“, ni u jednom trenutku nije opovrgao svoju tvrdnju, iako su svi prisutni nakon njegovih reči zanemeli od šoka. Koordinato­r regionalno­g kovid centra u Novom Pazaru dr Mirsad Đerlek za „Alo!” navodi da se „Ugljanin malo pogubio“.

- Ugljanin može samo da lupeta, jer koliko mu narod veruje najbolje je pokazao na poslednjim izborima, kada je ostvario najslabiji rezultat. Iako sam po struci neurolog, čini mi se da je Ugljanin dementan čovek, kojeg niko normalan ne može da shvati ozbiljno kaže dr Đerlek.

Naš sagovornik ističe da je Ugljaninov­a izjava samo dokaz da se nigde u Srbiji, kao u Novom Pazaru, epidemija koronaviru­sa nije toliko ispolitizo­vala, što je osetio i na sopstvenoj koži. Kako dr Đerlek navodi, uprkos tome što je u Novom Pazaru zaustavlje­n nagli rast obolelih od koronaviru­sa i što je njegov medicinski tim uspeo da spasi na desetine života, oko tridesetak demonstran­ata ispred Opšte bolnice u subotu je zatražilo i njegovu ostavku.

- Pored toga što se borimo za svaki život u bolnici, uporedo ćemo braniti i našu čast i obraz. Mogu sve da nam oproste, ali uspeh nikako ne mogu. Svi imaju demokratsk­o pravo na proteste, ali i mi imamo obavezu da kažemo narodu istinu. U pitanju je grupa plaćenih demonstran­ata, koja nije donela ovde ni flašicu vode, a kamoli došla da nam pomogne, kao što to čini na desetine volontera. To su ljudi bez duše i morala, koji imaju višak vremena i ne mogu da shvate da ovu borbu svi vodimo bez obzira na političku i versku pripadnost - kaže dr Đerlek.

On ističe da će danas sazvati konferenci­ju na kojoj će detaljno izložiti sve podatke o donacijama, broju hospitaliz­ovanih i preminulih u No

 ??  ?? Dr Mirsad Đerlek
Dr Mirsad Đerlek

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia