Alo!

Put u Evropu preko Kipra?

Večiti čekaju odluku UEFA

- S. R.

Crvena zvezda i Partizan, kao i TSC i Vojvodina, ovogodišnj­u sudbinu u evropskim takmičenji­ma, Ligi šampiona i Ligi Evrope mogli bi da kuju na - Kipru!

Naime, kako javljaju mediji sa rajskog ostrva, predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza Jorgos Kuma obavestio je predstavni­ke ministarst­va zdravlja Kipra da postoji šansa da ova država bude domaćin utakmica kvalifikac­ija za dva evropska klupska takmičenja pošto je UEFA ocenila da je Kipar sigurna destinacij­a za odigravanj­e fudbalskih mečeva zbog malog broja zaraženih kovidom-19. Iako nema detaljnih informacij­a, već su počele spekulacij­e da bi ovakva odluka praktično na Kipar poslala sve timove koji će se naći u žrebu i da će se na ovom ostrvu odigrati sve runde kvalifikac­ija za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Inače, UEFA je napravila poseban protokol u kome je široka lepeza mera koje će važiti za mečeve u ova dva takmičenja. Predviđeno je da sva testiranja igrača na koronaviru­s obavlja jedna nemačka kompanija koja ima ugovor sa UEFA i da potvrde o tome da igrači nisu zaraženi moraju da budu dostavljen­e najkasnije šest sati pre početka svakog meča. U slučaju da je neko od igrača ili trenera pozitivan mečevi neće biti odlagani, već će pojedinac biti tretiran kao da je povređen, ali uz obaveznu izolaciju. Ako se UEFA zaista bude odlučila na ovakav korak, jasno je da će se smanjiti svi potencijal­ni problemi s putovanjim­a ekipa iz jedne u drugu državu i eliminisat­i sve nedoumice i strahovi da neki tim ne bi mogao da ostane bez mogućnosti da doputuje na megdan rivalima zbog pravila koja važe na teritoriji te zemlje.

Kipar je ove sezone ostao bez šampiona pošto je prvenstvo prekinuto, a novo startuje 22. avgusta

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Čekaju ih iskušenja: Gobeljić i Suma
Čekaju ih iskušenja: Gobeljić i Suma
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia