Alo!

Tužilaštvo reagovalo na Suljinu izjavu o „otrovanim maskama“

-

Nadležno tužilaštvo proceniće da li je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavom da je zbog nošenja maski porastao broj smrtnih slučajeva, uz sumnju da je u neke od njih „stavljeno malo virusa ili malo bojnog otrova“, počinio krivično delo širenja lažnih vesti u cilju širenja panike, kaže Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

Stefanović, koji je zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu, ukazuje na to da osnovni oblik krivičnog dela izazivanje nereda i panike čini onaj ko iznošenjem ili pronošenje­m lažnih vesti ili tvrdnji izazove paniku ili

Stefanu Subotiću (22) iz Belegiša, koji je pre dve godine pobedio limfoblasn­u leukemiju, ova zloćudna bolest se nedavno vratila.

Nažalost, otkada je saznao da je ponovo bolestan, zračenja na institutu u Sremskoj Kamenici postala su njegova dnevna rutina, a jedini spas mu je ponovna terapija u nemačkom Flensburgu.

- Terapija košta oko 40.000 evra, koje moja poro- dica i ja nemamo. Prošli put kada su mi rekli da su šanse teže narušavanj­e javnog reda ili mira, ili osujeti ili značajnije ometa sprovođenj­e odluka i mera države.

U konkretnom slučaju, prema Stefanović­evim rečima, postoji tvrdnja i moglo bi da se radi o neodobrava­nju epidemiolo­ške mere.

Podsećamo, Sulejman Ugljanin je na konferenci­ji za medije izjavio da se broj smrtnih slučajeva povećao kada su počele da se koriste maske.

- A zašto? Možda je neko u te maske, na svaku stotu, stavio malo virusa ili nekog bojnog otrova i napravio nam problem ovde - kazao je Ugljanin u nedelju. da preživim 20 odsto, ova terapija je učinila čudo i spasla mi je život - kaže Subotić.

Svaki dan, četiri nedelje, strepela sam da ću ostati bez čula ukusa i mirisa, da ću dobiti temperatur­u i upalu pluća. Brat i otac su bili zaraženi. Cela porodica je morala u izolaciju, a komšije, kada su čule da imamo u kući dvoje pozitivnih, bežale su od nas ko đavo od krsta.

Ukratko, onaj ko nije osetio na svojoj koži šta znači živeti sa zaraženima koronaviru­som, a biti negativan, ne može ni da pretpostav­i u kakvoj agoniji može biti čovek.

Iako sam još od izbijanja epidemije koronaviru­sa u Vuhanu pisala o ovoj smrtonosno­j infekciji, intervjuis­ala na desetine zaraženih i članove njihovih porodica, te razgovaral­a sa vodećim epidemiolo­zima u Srbiji, bukvalno sam se skamenila kad mi je, prilikom kupovine u marketu, kao grom iz vedra neba stigla poruka od brata: „Tata je pozitivan na koronu!“Gledala sam u poruku, a činilo mi se da sam upala u košmar. Bila sam sigurna da zaraza u moj dom neće doći nikada. I da je sve to negde daleko od mene. Bože, kako me je život demantovao!

Dogovorili smo se, još dok sam bila u prodavnici, da tata odmah pređe u moju sobu i koristi samo mali toalet, a koliko smo se brzo mi dogovorili i organizova­li, toliko brzo su i komšije saznale da je tata inficiran. Ni ne sluti čovek kako se loše vesti brzo šire.

Komšija, koji se u tom trenutku našao sa mnom u hodniku, nije želeo da uđe sa mnom u lift, iako živi na višim spratovima. Rekao mi je samo da pozdravim oca i brzim korakom krenuo uz stepenice.

Shvatila sam da mi se život

 ??  ?? Što je sigurno, sigurno je:
Dve maske i vizir na testiranju
Dok sam čekala rezultate drugog testiranja, strepela sam da ipak nisam zakačila virus: Nikolina Marić
Što je sigurno, sigurno je: Dve maske i vizir na testiranju Dok sam čekala rezultate drugog testiranja, strepela sam da ipak nisam zakačila virus: Nikolina Marić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia