Alo!

Zaposleni u jedinici intenzivne nege TRAŽILI DA POSLEDNJI IDU NA ODMOR

- D. K.

Radmila Resimić, glavna sestra KBC Zvezdara, navela je da je jako teško raditi u crvenim zonama, ali je naglasila da su svi, od medicinsko­g, pa i nemedicins­kog osoblja, vrlo posvećeni kako bi pomogli svim pacijentim­a.

- Verujte mi, teško je raditi po osam sati u takvim uslovima, ali niko se ne žali - kazala je i ispričala da su oni koji rade u intenzivno­j nezi, koja je možda i najteža jedinica, kada im je ponuđen odmor, odbili i rekli da njih ostave za kraj. očima - rekla je ona.

Tokom epidemije, medicinski radnici imaju pravo na sedam dana odmora, ispričala je dr Petrović Stanojević, ali to im nije problem, odnosno, odmaraće se, kako kaže, kada budu mogli.

Klinički lekar Mirjana Karličić iz OB Pančevo navodi da je ta bolnica u oba talasa učestvoval­a u lečenju kovid pacijenata i naglasila da je imala tu sreću da kao mlad lekar uči od starijih i iskusnijih i pomogne da se građani oporave. U ovom trenutku, kako je ispričala, u toj zdravstven­oj ustanovi je 101 pacijent, od čega četiri na respirator­u, a sada najveći broj njih dolazi iz južnog Banata.

- Za mene je ovo veliki izazov, ali i velika sreća što mogu da učestvujem i pomognem svom narodu ispričala je dr Karličić.

Maja Reljić, medicinska sestra urgentnog odeljenja u bolnici u Pančevu, navodi da se zaposleni gotovo bez pauze bore i leče pacijente i mimo kovid zone. Istakla je da bi situacija, kad je reč o koronaviru­su, bila mnogo bolja kada bi se ljudi pridržaval­i svih mera.

Bilo bi potpuno bez veze reći DA nismo I mi BILI Izbezumlje­ni od straha u prvom momentu, ALI verujte, svi su sve svoje strahove sklonili sa strane I omogućili DA pomognemo tim LJUDIMA

NATAŠA PETROVIĆ STANOJEVIĆ, pulmolog KBC Zvezdara

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia