Alo!

Čovek-maèka dobio nadimak posle bekstva

- S. DŽ. S.

Kako „Alo!” ekskluzivn­o saznaje, inspektori su jurili Karanovog ubicu, a ujurili su da je crnogorski političar, koji je visoko pozicionir­an u tamošnjem aktuelnom režimu, naručio atentat na navodnog vođu rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića Stojketa (52), u avgustu 2017. u Barseloni, u Španiji.

Godinu i po dana od ubistva Nebojše Karana utvrđeno je da ga je Alen Cigler (41) iz Subotice, poznat javnosti po nadimku Čovek-mačka zbog čuvenog bekstva iz subotičkog zatvora, upoznao sa Čabom Derom i da mu je mladi Somborac zaista kratko vreme bio jatak. Međutim, definitivn­o je rasvetljen­o da Čaba nije imao razloga da ga likvidira, već da su to uradili narko-dileri sa kojima je bio u dilu, jer se drznuo da ih zavrne za pare!

- Slučaj je bio toliko zamršen da je trebalo proveriti sve Karanove kontakte. Krenulo se maltene od nule. Utvrđeno je da je zaista

poznavao Čabu Dera i to preko zajedničko­g prijatelja Čoveka-mačke i da je „nasmejani ubica” jedno vreme boravio kod njega, u skloništim­a koja mu je pronalazio! Međutim, Čabini branioci su dostavili jake dokaze da on nije imao razloga da ubije Karana, a naknadno je utvrđeno da je u vreme njegovog ubistva bio na drugom mestu - kaže naš izvor upućen u ovaj slučaj i otkriva da je inspektori­ma trebalo puno vremena da pohvataju

Policija je posle zločina na Banovom brdu uhapsila Alana Ciglera, poznatog po nadimku Čovek-mačka, zbog sumnje da je pomagao Čabi u likvidacij­i Nebojše Markovića (38). Sumnja se da je Cigler dovezao Čabu belim „puntom” do mesta zločina i odvezao ga posle ubistva. Cigler je posle hapšenja navodno rekao policiji „da bi Čabu trebalo uhapsiti što pre, jer će sigurno ubiti još nekoga”.

Cigler je posle jedne pljačke završio u subotičkom zatvoru odakle je uspeo da pobegne preko zida zbog čega je i dobio nadimak Čovek-mačka. sve konce vezane za misteriozn­o ubistvo na salašu u Somboru, ali da su na kraju razmrsili sve Čabine akcije i saznali ko ga je poslao da puca na Stojketa.

- Isplivao je detalj da je atentat naručio političar iz Crne Gore, i to ni manje ni više nego visokopozi­cionirani foteljaš aktuelnog režima, pa je upravo zbog toga ceo slučaj dodatno zakompliko­van! - navodi naš sagovornik.

Karan je misterizon­o nestao 9. februara 2019. godine, a nađen je mrtav 26. februara. Telo je našao meštanin salaškog naselja Obzir u bašti, pored puta Sombor-subotica, sa dve rane od vatrenog oružja. Posle prve pretpostav­ke „da se zakačio sa opasnim ljudima”, objavljena je nezvanična infromacij­a da je pomagao Čabi da se sakrije posle brutalne likvidacij­e Nebojše Markovića (37) na Banovom brdu i da je navodno ubijen da ne bi otkrio detalje o štekovima plaćenog ubice. Međutim, na kraju se ispostavil­o da je Čaba otišao svojim putem, a da se Karan zamerio lokalnim narko-dilerima.

Branioci Čabe dostavili su jake dokaze da on nije imao razloga da ubije Karana

 ??  ?? Ima alibi da nije ubio svog jataka: Čaba Der
Ima alibi da nije ubio svog jataka: Čaba Der
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia