Alo!

Ludi Milojko aee nekog ubiti!

-

Đilasov pijani Milojko opet divljao u saobraćaju, samo pukom srećom niko nije nastradao!

Sportski komentator i jedan od glavnih promotera Dragana Đilasa i Saveza za Srbiju Milojko Pantić (73) u ponedeljak uveče uleteo je u alkoholisa­nom stanju svojim automobilo­m marke „ford fokus“u pešačku zonu u Pećincima. Pantić je uspeo da se zaustavi tek kada se popeo automobilo­m na betonsku binu, a nakon saobraćajn­e nezgode alko-testom mu je utvrđeno 1,61 promil alkohola u krvi.

On se svojim automobilo­m nešto pre 22 sata kretao Školskom ulicom u Pećincima i prilikom dolaska na raskrsnicu sa ulicama Posavskog odreda i Braće Krstić nastavio kretanje vozilom pravo, ušao u pešačku zonu i popeo se na betonsku binu koja se tu nalazi i zaustavio se na njoj. U saobraćajn­oj nezgodi na svu sreću niko nije povređen, uključujuć­i i muškarca koji je bio s njim u vozilu. Ekipe saobraćajn­e policije obavila je uviđaj na licu mesta, a Pantić je odveden na trežnjenje u policijsku stanicu.

Ovo nije prvi incident koji je Pantić napravio pijan. On je prošle godine šokirao javnost kada je uhvaćen kako juri sa 1,73 promila alkohola u krvi. Tada se prvo zakucao u automobil Interventn­e policije kod Starog sajmišta, nakon čega je bežao Brankovim mostom i to u suprotnom smeru, kada ga je policija sustigla i privela.

Nakon brojnih javnih osuda

koje je dobio Pantić se tada oglasio otvorenim pismom, u kom je istakao da je nezadovolj­an izveštavan­jem medija o njegovom prekršaju!?

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, poručio je za naš list da je Pantić zaslužio svaku vrstu osude.

- Nažalost, nemali broj javnih ličnosti ponaša se nebezbedno i neprimeren­o u saobraćaju. Oni imaju veći stepen društvene odgovornos­ti i osim zakonske osude zaslužuju i moralnu osudu izričit je Okanović. Njegovo mišljenje deli i profesor Saobraćajn­og

fakulteta i stručnjak za bezbednost u saobraćaju Milan Vujanić.

- Javne ličnosti, poput pevača Darka Lazića, Milojka Pantića, mene i ostalih, imaju posebnu obavezu da vode računa u saobraćaju. Mi kada napravimo prekršaj, to je mnogo strašno jer narod gleda šta mi radimo, ako mi nismo kažnjeni adekvatno, onda ljudi razmišljaj­u „pa što bi mene neko kažnjavao, što da ja vodim računa kada oni ne vode“. Za ovo što je Pantić uradio nema opravdanja, ponaša se kao recidivist­a, odnosno ponavljač je u prekršajim­a. Na njega očigledno nije vaspitno delovala mera koja mu je prošli put određena, a to znači da je on zaslužio neku drugu, nezgodniju meru. Ne bih da utičem na sud, ali za to što je upućen na trežnjenje zaslužuje javnu kritiku i ja mu je lično upućujem. Takođe, molim ga kao stručnjak za bezbednost da ne daje mladima tako loš primer i da na taj način ne doprinosi da imamo još više stradanja u saobraćaju - zaključuje profesor.

Pantić je nakon saobraćajn­e nezgode odveden na trežnjenje u policijsku stanicu

 ??  ??
 ??  ?? Daje loš primer mladima: Milojko Pantić
Daje loš primer mladima: Milojko Pantić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia