Alo!

Otišao je Sahrana u èetvrtak Zvezdin prvak sveta!

-

Eh, ta crna 2020!

Srpski i svetski fudbal ostali su bez još jednog velikana. U Beogradu je u 86. godini preminuo Vladica Popović, jedna od najvećih legendi Crvene zvezde.

Vladica je čovek koji je Zvezdi doneo titulu prvaka sveta. Bio je i ostaće simbol Zvezdinih uspeha, igrač koji je šesti na listi po broju odigranih utakmica u crveno-belom dresu, trener čije će se ime i prezime uvek izgovarati sa poštovanje­m i divljenjem. Vladimir Popović rođen je 17. marta 1935. godine u Zemunu. Fudbal je počeo da igra u podmlatku Crvene zvezde. Od marta 1950. do juna 1965. godine odigrao je 499 utakmica i postigao 39 golova, najčešće kao levi half. U dresu

Sahrana Vladice Popovića biće u četvrtak, 13. avgusta, na Novom groblju u Beogradu u 12.30, a opelo počinje u podne. Pre toga, u 10 časova na stadionu „Rajko Mitić“biće upriličena komemoraci­ja. crveno-belih osvajao je četiri prvenstva Jugoslavij­e (1957, 1959, 1960. i 1964) i tri trofeja kupa (1958, 1959. i 1964). U dresu seniorske selekcije Jugoslavij­e odigrao je 20 mečeva.

U igračkoj karijeri je nastupao i za Štutgart, odnosno Štutgart Kikers, ali i za venecuelan­ski Deportivo Kanarijas. Tamo je počeo da gradi trenersku karijeru. U sezoni 1991/92. došao je na mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde nasledivši Ljupka Petrovića. Upravo je Vladica Popović predvodio crveno-beli tim u osvajanju titule prvaka sveta pobedom nad čileanskim Kolo-kolom rezultatom 3:0. Iste sezone osvojio je i šampionsku titulu u prvenstvu Jugoslavij­e.

Otišao je Zvezdin prvak sveta, neka mu je večna slava!

Pošten, profesiona­lac od glave do pete, nikad nije zakasnio na trening. Bio je odgovoran gde god da je igrao, bilo da je to klub ili reprezenta­cija. Odličan fudbaler i trener i ako bi neko trebalo da traži fudbalski primer i uzor, to je sigurno Vladica - istakao je Dragan Džajić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia