Alo!

Rekla mi je da je krv svuda oko nje!

Ispovest supruga preminule porodilje iz Niša

- N. MARIĆ

„U 18.45 se porodila, javila mi se oko 22, ali nije zvučala dobro. Kazala mi je da joj je loše. Rekla mi je da je ušivena, ali da i dalje krvari. Nisam bio zabrinut, rekao samo joj: „Dobro, Gago, sekli su te, odmori se malo, bićeš dobro“, priča Boris Savić

Porodilja Dragana Savić (34) preminula je u ponedeljak u Kliničkom centru Niš nakon što je na svet donela ćerku. Iako je prema rečima porodice i lekara na porođaj stigla potpuno zdrava, posle nekoliko sati je navodno počela da joj se zgrušava krv, nakon čega je izdahnula.

Draganin neutešni suprug Boris navodi da dok čeka rezultate obdukcije sumnja da je njena smrt posledica propusta u postporođa­jnom zbrinjavan­ju.

- Bila je jaka kao stena! Kada je pre deset godina rodila prvo dete, oporavila se izuzetno brzo, zato nisam bio zabrinut kada je ponovo otišla u bolnicu. U 18.45 sati se porodila, javila mi se oko 22, ali nije zvučala dobro. Kazala mi je da joj je loše i da je krv svuda oko nje. Rekla mi je da je ušivena, ali da i dalje krvari. Nisam bio zabrinut, rekao samo joj: „Dobro, Gago, sekli su te, odmori se malo, bićeš dobro“- navodi suprug preminule porodilje za medije.

Boris ističe da ni u jednom trenutku nije mogao da pretpostav­i da će se stanje njegove supruge naglo pogoršati jer je sve vreme komunicira­la i s njihovom desetogodi­šnjom ćerkom.

- Pričale su o bebi, a ja sam joj putem Vajbera slao poruke. Tešio sam je i slao joj poljupce. Nastavili smo slavlje, a ja sam bio pripit, srećan što sam dobio drugo dete. Nakon što sam ispratio goste i zaspao, očekivao sam da će me sačekati Draganine poruke kad se probudim, ali to se nije desilo - kaže Boris.

Kako navodi, upravo tada je počeo da sumnja da sa njegovom suprugom nešto nije u redu.

- Znam da bi mi slala ljubavne poruke i poljupce, a nije bilo ničega. Nije prošlo mnogo, a u našu kuću je došao čika Bora, Draganin otac. Upravo tada je mom tastu zazvonio telefon i lekar mu je rekao da dođemo u bolnicu - kaže ožalošćeni muž.

Po dolasku u niško porodilišt­e, suprugu i ocu pokojne

Za nas je enigma šta je uzrok Draganine smrti. Sve je bilo uobičajeno, osim što je porođaj počeo četiri-pet nedelja pre termina

BOJAN LUKIĆ, direktor Klinike za ginekologi­ju KC Niš

Dragane potvrđene su najcrnje sumnje.

- Pitao sam da li mi je žena živa? Rekli su: „Ne.“Užasnuo sam se, svašta sam im kazao, bio sam mnogo uznemiren! Tražio sam da je vidim, bila je modra, u ustima joj je bila cevčica, ispucali su joj kapilari po grudima. Bilo je strašno, zatražio sam da je našminkaju pre sahrane, da bude lepa kao lutka. Razgovarao sam sa nekim babicama u penziji, koje pretpostav­ljaju da je nakon porođaja ostao deo posteljice ili nešto, što je izazvalo krvarenje, a moguće je da je i tokom tog zahvata zakačena neka arterija - kaže očajni muž.

Da su pokojnoj porodilji svi laboratori­jski nalazi bili ispravni, navodi i Bojan Lukić, direktor Klinike za ginekologi­ju KC Niš. Prema njegovim rečima, i lekari su iznenađeni tragičnim ishodom koji je usledio nakon porođaja.

- Za nas je enigma šta je uzrok Draganine smrti. Sve je bilo uobičajeno, osim što je porođaj počeo četiri-pet nedelja pre termina. Porođaj je protekao normalno, beba je dobro. Međutim, dva-tri sata kasnije smo uočili da ona ima problem sa zgrušavanj­em krvi. Cele noći smo se borili za njen život, međutim, završilo se loše. Čekamo obdukcioni nalaz iz Zavoda za sudsku medicinu, a onda ćemo imati više detalja o ovom slučaju - kaže Lukić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia