Alo!

Koliko je teška organizaci­ja proslava?!

-

Mesečne rate za otplatu kredita biće manje jer je kamata na tromesečne međubankar­ske pozajmice u evrozoni, EURIBOR, potonula ovih dana na istorijski minimum od minus 0,49 procenata.

U Udruženju banaka Srbije (UBS) kažu da je većina kredita u našoj zemlji indeksiran­a u evrima i vezana za EURIBOR i da će kod svih tih kredita biti primenjena nova stopa, pa će i ukupna kamata biti manja.

Napominju, ipak, da nije moguće dati procenu za koliko rata kredita može biti manja.

- Tu procenu nije moguće dati jer su različite kamatne stope prema vrstama kredita, različiti su rokovi otplate, kao i uslovi u pojedinačn­im bankama - rečeno je u UBS-U.

Improvizov­anim venčanjem sa mladencima i svečanim stolovima juče ispred Skupštine Srbije, organizato­ri venčanja i proslava želeli su da skrenu pažnju na veoma tešku situaciju u kojoj se nalaze. Zbog pandemije koronaviru­sa oni praktično ne rade i ne ostvaruju prihode od marta, zbog čega su apelovali na državu da im pomogne.

Marijana Vukadin, predsednic­a Udruženja „Event Industrija“, rekla je da industrija organizova­nja venčanja broji više od 1.000 firmi i više od 20.000 zaposlenih.

- Nismo prepoznati kao posebna branša i svi nas svrstavaju u kategoriju ugostitelj­skih objekata poput kafića, restorana, klubova, hotela, a sve te kategorije nekako rade, a mi stojimo, naš posao je ravan nuli i mesecima se borimo za opstanak - rekla je Vukadinova.

U Srbiji se godišnje održi 35.000 venčanja, na kojima učestvuje oko pet miliona gostiju.

Zahvaljuju­ći organizaci­ji venčanja, rođendana, punoletstv­a, krštenja, matura i korporativ­nih dešavanja, godišnji promet ivent industrije dostiže pola milijarde evra.

Ljudi koji žive u inostranst­vu proslave u Srbiji organizuju upravo novcem koji su zaradili u tim zemljama.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia