Alo!

U kapeli su mi umesto mame dali golu debeljucu od 100 kila

- E. S.

Boris Ilijev iz Niša doživeo je šok kad su mu radnici Pogrebnog preduzeća „Gorica” umesto tela njegove sitne i krhke majke E. I. (70) predali leš nepoznate tamnopute žene od oko 100 kilograma!

On za „Alo!“kaže da je nepoznati čovek iz Bora samo dva sata uoči sahrane u Vrežini pokraj Niša preuzeo telo njegove majke! Radnicima u kapeli je rekao da je u sanduku navodno njegova žena, sit ju je izljubio pred njima, a onda je odvezao u Bor. Na pola puta do Bora, radnici iz kapele su pozvali pogrebnika i rekli mu da se hitno vrati u Niš! Izbezumlje­ni Ilijev je pitao neznanca: „Kako si pogrešio? Da li je moguće da nisi prepoznao rođenu ženu?“, ali je on samo slegao ramenima!

- Otišao sam u kapelu po majčino telo, koja je preminula dan ranije posle operacije. Kad sam radniku u kapeli rekao ime i prezime pokojnice, on mi je uzvratio: „Ona otišla.“Bio sam u čudu! Pitao sam: „Gde je, bre, otišla? Da li je ustala i išetala?“. Onda mi je rekao da je pre mene bio čovek na identifika­ciji i da je odvezao telo u Bor, a mene su rođaci čekali u selu Vrežina kod Niša na zakazanoj sahrani. Pogrebnici su mi rekli da je čovek koji je došao po ženu izljubio moju majku, koja je bila kao od majke rođena. Ništa mi nije bilo jasno, kao ni njima, jer je moja mama bila sitna, imala je sedu kosu, beo ten i oko 60 kilograma - kaže Ilijev i dodaje da je agonija trajala sve dok jedan od radnika nije rekao da imaju još jednu pokojnicu sličnog imena.

- Odveli su me u kapelu, podigli čaršav, a tamo je bila tamnoputa žena od više od 100 kilograma, i to skroz gola! U čudu sam držao stvari koje sam poneo za majku i samo sam rekao: „Au!“, a pogrebnik je zgrabio telefon i rekao prevozniku, koji je već stigao do Knjaževca, da se vrati. Kad sam u sanduku video potpuno golu majku, okrenuo sam se ka neznancu tamnije puti koji je napravio zbrku, a on je rekao samo:

Pogrebnici su mi rekli da je neznanac izljubio moju majku, koja je bila kao od majke rođena. Ništa mi nije bilo jasno jer je moja mama bila sitna, imala je sedu kosu, beo ten i oko 60 kilograma

BORIS ILIJEV

„Izvinite, greška.“Viknuo sam: „Kakva, bre, greška, vidiš da je moja majka starija, svetlije puti i da nema nikakve sličnosti sa tvojom ženom“, ali je on mrmljao „da je pogrešio“. Mučila se poslednjih pet- šest godina i ne bih dozvolio da joj kosti počivaju u tuđoj grobnici - kaže na kraju Ilijev.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia