Alo!

Sa Stojketom u Evropu!

- M. T.

Partizan večeras (21, RTS) igra protiv letonskog RFS-A, a trener Savo Milošević govorio je o kvalitetim­a protivnika i ciljevima koje njegova ekipa mora da ostvari da bi prošla u drugo kolo kvalifikac­ija za Ligu Evrope.

Saopštio je bitnu stvar koja se odnosi na sastav. Bilo je dileme u vezi sa Suminim učešćem, ali trener crno-belih je otkrio da je prethodnih dana trenirao i da je u kombinacij­i za tim.

- Trudili smo se da se što bolje spremimo i mogu da kažem da smo spremni za ovu utakmicu. Naravno da neću otkrivati tim koji će igrati tim, mada u 99 odsto situacija naši mediji znaju postavu. Najavio sam da će biti promena i normalno je da ih bude, s obzirom na tri teške

utakmice. Nepoznanic­a je ko će braniti... U stvari, evo vesti za novinare - Stojković će biti na golu. Da jednom učinim uslugu novinarima - uz osmeh je rekao Milošević.

Dobra vest za navijače Partizana je to što Milošević ima gotovo sve igrače na raspolagan­ju.

- Svi su spremni, osim Lazara Markovića, koji nije u konkurenci­ji za tim. Spremno dočekujemo meč. Protivnik je nepoznat našoj javnosti, ali to je tim koji može da nam napravi problem ako ne budemo potpuno koncentris­ani od početka do kraja meča.

Imaju dosta stranaca i kapacitet da se pokažu - rekao je Milošević.

Trener „parnog valjka“smatra da će

RFS igrati na kontranapa­de.

- Verujem da ćemo kroz posed lopte naterati rivala da se povuče. Ključ je da uvedemo meč u ritam koji nama odgovara. Dobro je da igramo na našem terenu, gde se moja ekipa evidentno oseća komotno. Moramo da maksimalno iskoristim­o tu prednost kaže on.

Govorio je i o strahovima pred kvalifikac­ije u kojima se ne igraju dvomeči. - Najviše strahujem od toga što igramo samo jednu utakmicu. Ti mečevi donose psihološki pritisak i to je prednost slabijeg rivala. To može da nam bude prednost ako u nekom narednom kolu naiđemo na nekog teškog rivala, pa da ga iznenadimo. Imamo samo tih 90 minuta i sve će stati u njih - zaključio je Milošević.

Najviše strahujem od činjenice da igram samo jednu utakmicu jer ti mečevi donose psihološki pritisak i to je prednost za slabijeg rivala

SAVO MILOŠEVIĆ, trener Partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia