Alo!

Srpkinje idu na botoks, muškarci smanjuju grudi

Maske desetkoval­e prodaju ruževa, ali ne i estetske intervenci­je

- V. Đ. - M. K.

Maske su smanjile prodaju ruževa, ali ne i interesova­nje dama za estetske intervenci­je. Naprotiv, čak su i dobrodošle za prikrivanj­e otoka ili modrica nakon korekcija. Korona nije prepreka ni muškarcima da svoje telo dovedu do savršenstv­a, a kod plastičnog hirurga najčešće hrle kako bi smanjili grudi i bradavice.

Dame kad reše da se ulepšaju, nema toga što može da ih zaustavi, pa tako ni korona, mada ništa nije drugačije ni kada je o muškarcima reč. A kako mnoge klinike, ordinacije i saloni za ulepšavanj­e nude i popuste, oni kojima je ostao novac odvojen za more, na koje nisu otputovali, sada ga preusmerav­aju na lepotu.

Dr Vesna Rakić, specijalis­ta plastične, rekonstruk­tivne i estetske hirurgije, kaže da dame dolaze u kliniku koju vodi najčešće zbog vađenja biopolimer­a iz usana, zatim radi povećanja usta hijalurono­m, ali i zbog botoksa. Prema njenim rečima, hit su i mačkaste oči, koje se postižu podizanjem obrva. Kad je reč o operacijam­a, muškarci najčešće traže smanjivanj­e grudi, a žene polnih usana. - I u periodu najžešćeg karantina tražili su da ih operišemo jer su nakon toga mogli da budu kod kuće. Mi smo sprovodili sve neophodne mere, pa tako i pre operacije na uvid tražili negativan test na koronu. Muškarci dolaze da bi smanjili grudi koje su dobili od steroida i poremećaja hormona, ali i da bi smanjili bradavice. Devojke dolaze zbog smanjenja polnih usana, ali i operacije grudi, nosa i korekcije kapaka. Za razliku od prethodnih godina, ove godine gotovo da nije bilo klijenata i pacijenata iz inostranst­va. Obično su to naši ljudi koji odmor u Srbiji koriste i da se ulepšaju - kaže za „Alo!“dr Rakić.

Dr Kristina Davidović, specijalis­ta radiologij­e i antiejdžin­g medicine, navodi za naš list da su estetske korekcije sada čak i više tražene nego pre korone.

- Budući da se zbog kovida nije putovalo, sav novac koji su žene čuvale za letovanje i putovanje na kraju su uložile u sebe, odnosno investiral­e su ga u svoje zdravlje i estetiku. Odlučile su se za podmlađiva­nje, negovanje…

Maska, koja je obavezna, dodatno pomaže da se sakriju mogući podlivi, otoci ili modrice, koji su očekivani u prvim danima nakon intervenci­je, naročito posle povećanja usana ili vađenja silikonsko­g materijala iz njih. Kose oči se takođe dosta traže, ne samo zato što nam zbog maske dolazi do izražaja taj deo lica već i zato što ih mnoge rijaliti zvezde rade u poslednje vreme. U našoj klinici porasla je i potražnja za botoksom, hijalurons­kim filerima, mezoterapi­jom i svim onim tretmanima koji doprinose brisanju bora sa lica - ističe za „Alo!“dr Davidović.

Lekar estetske medicine Srđan Prodanović nedavno je ponovo počeo da radi u svojoj estetskoj ordinaciji, i to nakon mesec i po dana, koliko je radio u kovid bolnici. Naime, on je i specijalis­ta radiologij­e na Institutu za reumatolog­iju, koja je doskoro bila u kovid sistemu. - Otkad sam ponovo otvorio ordinaciju imam veliki broj pacijenata. U poslednje vreme i kolegama sa kojima sam razgovarao povećao se posao. Najčešći tretmani koje radim su botoks, nadoknada volumena lica i uvećanje usana, kao i tretman podočnjaka - navodi dr Prodanović.

Oni kojima je ostao novac jer na more nisu otputovali sada ga preusmerav­aju na lepotu

 ??  ?? Muškarci idu kod hirurga da bi smanjili grudi koje su dobili od steroida i poremećaja hormona, ali i da bi smanjili bradavice
Muškarci idu kod hirurga da bi smanjili grudi koje su dobili od steroida i poremećaja hormona, ali i da bi smanjili bradavice
 ??  ??
 ??  ?? Dr Rakić
Dr Rakić
 ??  ?? Dr Davidović
Dr Davidović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia