Alo!

Nije lepo sejati seme zla!

Folk zvezda Seka Aleksić u intervjuu za „Alo!“otkriva sve detalje života u karantinu

- DANIJEL RAKOČEVIĆ

Muzička zvezda Seka Aleksić porodila se krajem januara ove godine i sa suprugom Veljkom Piljikićem dobila dečaka kojem su dali ime Jovan. Ova vest obradovala je i njihovog trogodišnj­eg dečaka Jakova, koji se, kako Seka kaže, već zaštitničk­i ponaša prema svom mlađem bratu.

U intervjuu za „Alo!“folk zvezda otkriva kako provodi vreme u svom domu zbog trenutne situacije s pandemijom koronaviru­sa, priznaje da joj vreme provedeno u porodičnom domu veoma znači, a za naš list po prvi put odgovara hejterima na prozivke da joj nalog na Instagramu liči na oglasnu stranicu. Situacija s pandemijom koronaviru­sa i te kako je uticala na našu zemlju, ali i na posao kojim se ti baviš. S druge strane, kada pogledam tvoje objave na društvenim mrežama, čini mi se da je ova pauza od nastupa tebi donela neku posebnu dozu spokoja. Kako si uspela da se izboriš, prvenstven­o psihički, sa celom ovom situacijom?

- Za mene je pauza svakako bila planirana zbog proširenja porodice i svakako da mi je prijala. Meni i mojoj porodici ovo stanje ne pada teško jer smo navikli da živimo mirnijim životom. Nismo se zatvorili u četiri zida, povremeno nas posete članovi porodice, prijatelji, saradnici, uz poštovanje preporučen­ih mera zaštite.

Majčinstvo te je potpuno promenilo,

rekao bih iz korena. Da li si pre dve decenije videla sebe u toj kući iz bajke i porodičnom životu?

- Oduvek sam verovala u sebe, a to je neophodno za uspeh u bilo kojoj profesiji. Imala sam svoje ciljeve, koje sam korak po korak ostvarival­a. Sada živim svoju bajku o kojoj sam oduvek maštala. Međutim, ništa se nije desilo preko noći, već sam svoju kulu gradila tako da budem sigurna da je svaki nivo veoma stabilan pre nego što pređem na izgradnju sledećeg. Kada su čvrsti temelji i kada je sve tako stabilno, onda nema bojazni da će se bilo šta urušiti. Tvoje kolege se uglavnom žale na trenutnu situaciju u zemlji zbog nemogućnos­ti da nastupaju. Kakav je tvoj stav po tom pitanju?

- Što se mene lično tiče, ja bih zbog rođenja našeg drugog sina u ovom periodu svakako bila posvećena isključivo porodici i domu. S druge strane, ne žale se samo moje kolege, mnogi osećaju nesigurnos­t zbog činjenice da i posle nekoliko meseci koronaviru­s i dalje predstavlj­a veliku nepoznanic­u, pa je sami tim teško predvideti šta će se dešavati u budućnosti. Posledice se osećaju, a svi mi bi trebalo manje da očajavamo, više da se prilagođav­amo i da očuvamo smirenje, jer osim fizičkog zdravlja važno je sačuvati i mentalno. S obzirom na to da sada ne nastupaš, kako su se momci navikli na činjenicu da si po ceo dan sa njima i da li misliš da će

biti problema kada počneš malo više da boraviš van kuće?

- Za sada uživamo u vremenu koje provodimo zajedno. Suprug i ja nastojimo da naša deca ne osete bilo kakve posledice pandemije. S obzirom na to da sada već imam iza sebe jedno iskustvo, uverena sam da neće biti problema kada dođe vreme da se nakratko odvojim od mojih dečaka. Svakako da mi to neće potpuno lako pasti, ali je olakšavaju­ća okolnost to što znam da će i u kratkim periodima mog odsustva deca imati svu pažnju koja je potrebna. Kako je Jakov prihvatio dolazak brata Jovana, budući da je on bio glavni dasa u kući?

- Suprug i ja smo još tokom moje druge trudnoće s našim starijim sinom mnogo razgovaral­i i pripremali ga na to da će dobiti brata. S obzirom na to, nismo očekivali da će ispoljiti ljubomoru koja je kod dece uobičajena, ali ipak nismo bili sigurni u njegovu reakciju sve do trenutka kada je on prvi put video svog brata. Bila je to dirljiva scena koja je u meni probudila lavinu emocija, zauvek ću je pamtiti. Od prvog momenta naši sinovi grade najbolji mogući, bratski odnos. Jakov se zaštitničk­i postavio prema svom Jovanu i gotovo da se ne odvaja od njega. Veljko i ja vodimo računa da ne napravimo ni najmanju grešku koja bi kod našeg starijeg sina mogla možda da izazove dozu ljubomore. Veoma si aktivna na Instagramu i često podeliš i neke savete pratiocima. S druge strane, često te prozivaju da reklamiraš previše proizvoda na svom profilu. Kako reaguješ na to?

- Živim svoju bajku koja se uz božju pomoć od maštanja pretvorila u stvarnost. Iskustvo koje sam kroz život sticala često volim da podelim u razgovorim­a sa svojim prijatelji­ma ili sa pratiocima na društvenim mrežama kroz postove. Kada nešto dajem, bez obzira na to da li je to savet ili znak pažnje u vidu nekog poklona, onda to činim sa plemenitim namerama. Mogu da odgovaram samo za svoje namere, ne za ono kako će neko drugi da ih tumači. Svaki pozitivan komentar iskreno me obraduje, a one negativne već odavno skoro i da ne primećujem. Ponekad umem da odgovorim i na neki negativan komentar, ne zbog toga što me dotiče već da podsetim neke zloće da su moji profili na društvenim mrežama moja lična stvar i da nije lepo sejati seme zla. Zajedljivi i prosti komentari govore samo o onima koji iza njih stoje.

Da stavimo onda tačku na spekulacij­e. Da li zaista zarađuješ od Instagrama?

- Na moju adresu često stižu pokloni, nekada od osoba koje poznajem, a još češće od ljudi koje nisam lično upoznala. Kada dobijemo neki dar, mislim da je stvar osnovnog vaspitanja zahvaliti se. Onima koje poznajem mogu da se zahvalim direktno, a onima sa kojima nemam ličnu komunikaci­ju zahvalim na svom nalogu na Instagramu. Vaspitana sam tako da nemam potrebu da zavirujem u tuđe poklone, kao i u novčanik, tako da očekujem da niko ne zaviruje u moje. Pred kraj druge decenije 21. veka ne mogu da razumem polemike na takve teme.

„Svi oni koji me prozivaju trebalo bi da znaju da seme zla nije lepo sejati i da je ružno zavirivati u tuđe živote i novčanike“

 ??  ??
 ??  ?? FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
 ??  ??
 ??  ?? „Ponekad umem da odgovorim i na neki negativan komentar i podsetim neke zloće da su moji profili moja lična stvar“
„Ponekad umem da odgovorim i na neki negativan komentar i podsetim neke zloće da su moji profili moja lična stvar“
 ??  ?? „Pitanje da li zarađujem od Instagrama je tema koju ne mogu da razumem“
„Pitanje da li zarađujem od Instagrama je tema koju ne mogu da razumem“
 ??  ?? „Veljko i ja ne dozvoljava­mo da naši sinovi osete posledice pandemije koronaviru­sa“
„Veljko i ja ne dozvoljava­mo da naši sinovi osete posledice pandemije koronaviru­sa“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia