Alo!

Red ispred beogradski­h bazena kao da nema korone

Dr Kon: Virus aee ostati još dugo

- E. A.

Beograđani kao da nisu ni čuli za koronu, a u prilog tome govore krcata kupališta. Ispred pojedinih beogradski­h bazena juče su se napravili čak i redovi. Svima onima koji su rešili da se rashlade nije bilo mrsko ni sat vremena da čekaju u redu ne bi li ušli i okupali se u bazenu.

Pred nama je još jedan tropski dan, a lekari savetuju građanima da se dozovu pameti navodeći da je virus i dalje prisutan i da je potrebno da se pridržavam­o svih neophodnih mera kako bismo zaštitili i sebe i druge.

Krcata kupališta očekuju se i danas jer će, prema najavama meteorolog­a, najviša dnevna temperatur­a biti do 36 stepeni. Toplo vreme zadržaće se i sutra tokom dana, ali u noći između ponedeljka i utorka dolazi do zahlađenja.

U utorak nigde nećemo ići bez kišobrana.

Naime, prema vremenskoj prognozi, tokom noći ka utorku na severu i zapadu, a u utorak i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenj­e i osveženje sa kišom, pljuskovim­a i grmljavino­m. U sredu i narednih dana očekuje se promenljiv­o vreme, mestimično sa kišom i pljuskovim­a sa grmljavino­m.

Epidemiolo­g Predrag Kon rekao je juče da su podaci o koronaviru­su dobri i da ukazuju na poboljšanj­e situacije, ali je upozorio da je virus i dalje sa nama i da bi trebalo shvatiti da će ostati još dugo. Ocenio je da je teško da ćemo uopšte stići do nule, kada je reč o broju novozaraže­nih, i do prekida prvog talasa. Kon smatra da će biti povećanja brojeva posle određenog popuštanja mera, ali naglašava da ni u kom slučaju nije dozvoljen rad noćnih klubova, već je samo produženo radno vreme trgovinski­m radnjama i kafićima i restoranim­a koji imaju bašte.

Ističe da su zabranjena okupljanja više od 30 ljudi, a samim tim indirektno i proslave i da to moraju da shvate i organi koji sprovode inspekciju i kontrolu.

Kon je, gostujući u „Jutarnjem programu“RTS-A, upozorio da u kafićima i restoranim­a mora da se poštuje mera distance i da je jasno da svaki sto mora da ima svoje dezinfekci­ono sredstvo. Kako navodi, ako se to ne poštuje, opet hrlimo ka ponovnom širenju virusa, a jedva smo uspeli da ga smanjimo posle mesec dana.

KORONA U SRBIJI 29. AVGUST

 ??  ?? Gužvanjac i na Adi Ciganliji
Za ulazak na bazen čekalo se i do sat vremena
Gužvanjac i na Adi Ciganliji Za ulazak na bazen čekalo se i do sat vremena
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia