Alo!

HERKUL iz Srbije

Teniski kralj nadljudski­m naporima savladao Aguta u Njujorku

- S. R.

Đokovića je tokom meča boleo vrat, morao je lekovima da suzbija stomačne muke, ali je uprkos svemu poraz preokrenuo u pobedu za finale Sinsinati mastersa

Ovaj čovek je neuništiv. Zaista, Novak Đoković je u nekoliko navrata bio na rubu poraza od Roberta Bautiste Aguta, usled sopstvenih muka i umeća rivala, ali se izvukao. Jednom, dvaput... I pobedio.

Ti nadljudski napori odveli su teniskog kralja u finale Sinsinati mastersa (sinoć igrao protiv Miloša Raonića iz Kanade), izboreno posle tri sata borbe sa Špancem - 4:6, 6:4, 7:6 (0). Nije se predavao Nole ni kad je za njega uvek nezgodni suparnik poveo u setovima. Nije pao ni kad su se javili zdravstven­i problemi zbog kojih je morao da traži medicinsku pomoć, a ponovo ga je boleo vrat, usput i mučio stomak, zbog čega je popio lek. Nije odustao ni kad je Agut servirao za pobedu u polufinalu turnira koji se zbog koronaviru­sa preselio u Njujork. Na kraju je čak bio i furiozan - 7:0 u taj-brejku odlučujuće­g seta.

- Veoma čudan meč. Iskreno, ni ne znam kako sam pobedio. On je bio bolji. Nisam se dobro osećao na terenu, ipak, nekako sam pregurao rekao je Đoković posle meča.

Kad je od komentator­a zamoljen da kaže nešto na srpskom jeziku, najbolji teniser sveta je istakao:

- Pobeda je pobeda. Agut nije izašao razočaran iz poraza s Đokovićem.

- Mogao bih da budem frustriran, jer sam bio blizu pobede.

Servirao sam za pobedu protiv najboljeg tenisera sveta. A mogu i da budem zadovoljan što sam odigrao dobar turnir - rekao je 12. igrač na ATP listi uz napomenu da nije pozdravio odluku da se zatvori krov u trenutku kada je Đoković vodio 5:4 u drugom setu.

Novak je sinoć odigrao svoje sedmo finale Sinsinatij­a u kojem je tražio drugi trijumf.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia