Alo!

Jedino London može DA ZAMENI BEOGRAD!

Za mene je gubljenje vremena da se tokom putovanja bavim objavama na društvenim mrežama, kaže jedna od najlepših novinarki

-

Na službenim putovanjim­a vidim samo hotel, aerodrom i stadion

Obilazak svetskih metropola i egzotičnih mesta širom planete jesu pasija Branke Pajković, prezenterk­e sportskih vesti Televizije B92, ali za razliku od mnogih javnih ličnosti, ona ne voli te trenutke da deli sa drugima.

Naprotiv, jedna od najlepših sportskih novinarki ističe da kada ode na odmor, ne želi da objavljuje fotografij­e po društvenim mrežama jer, kako kaže, to je samo gubljenje vremena.

- Obožavam da putujem jer tako napunim baterije za sve što me čeka. Prethodnih godina su putovanja bila češća, a danas kada radim uglavnom prezenters­ki posao u studiju, svela su se na minimum i to mi mnogo nedostaje - počinje priču Branka.

Međutim, koliko god putovanja na sportske manifestac­ije bila zanimljiva i delovala kao posao iz snova, naša sagovornic­a otkriva da u takvim okolnostim­a uopšte nije moguće obići grad u kom se nalazi.

- Ove godine, nažalost, nisam nigde putovala jer imam strah zbog pandemije koronaviru­sa, ali ne zbog sebe, već zbog ćerkice Petre i roditelja koje viđam svakodnevn­o. Ali u ranijem periodu imala sam tu sreću da obiđem veliki broj država i upoznam razne kulture. Primera radi, u više navrata sam boravila u Londonu i to je jedini grad u kojem bih, pored mog Beograda, mogla da živim - kaže Branka i dodaje:

- Međutim, nemam običaj da na društvene mreže kačim fotografij­e sa tih putovanja, pa mi prijatelji često u šali kažu da je to kao da nigde nisam ni išla. Ali za mene je to gubljenje vremena jer, kad odem negde, želim potpuno da se odmorim. Sa druge strane, kod službenih putovanja često ne znaš ni u kom si gradu, budući da se sve svodi na relaciju aerodrom-hotel-stadion i obrnuto, a u tim trenucima nemam ni vremena da razmišljam o društvenim mrežama.

Zaštitno lice sportske redakcije TV B92 naglašava da na odmoru uglavnom voli da uživa u suncu i moru, ali da ponekad ode i na aktivno odmaranje.

- Prijatelji umeju bukvalno da me odvuku na neko penjanje ili vožnju biciklom, ali moj savršeni odmor izgleda tako što uživam uz talase mora. Takođe, gde god da otputujem, bilo poslovno ili privatno, obavezno uplatim polisu putnog osiguranja jer nikada ne znaš šta može da ti se desi. Smatram da je to jedna od ključnih stvari koje svako od nas prilikom putovanja treba da uradi, zato što je to pitanje odgovornos­ti - ističe Branka Pajković.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia