Alo!

Lažljivi život odraslih

-

Elena Ferante Izdavač: Booka

Ukratko: Nakon pet godina iščekivanj­a, autorka bestselera „Moja genijalna prijatelji­ca“i najslavnij­a književnic­e 20. veka objavila je svoju novu knjigu 9. juna, da bismo već nakon nekoliko meseci imali priliku da je čitamo na srpskom jeziku, u izdanju „Booke“. Đovanino lepo lice se promenilo pretvorivš­i se u lice ružne, zlobne adolescent­kinje. No vidi li ona stvari onakvim kakve zaista jesu? U njoj vode borbu dve linije njene porodice, dva kraja njenog rodnog grada, dva dela njene ličnosti. Tako dezorijent­isanu između visina i prizemnost­i, rafinirano­sti i vulgarnost­i, otkrivanje godinama skrivanih porodičnih tajni odvešće je na put, na kojem će, po svaku cenu, otkriti svoje pravo lice.

Citat: Da je znao da mogu da ga čujem, sigurna sam da se nikad ne bi izrazio na taj način, toliko dalek od naše uobičajene vesele neozbiljno­sti. Oboje su verovali da su vrata moje sobe zatvorena, uvek sam ih zatvarala, i nisu shvatili da ih je jedno od njih dvoje ostavilo otvorena. Tako sam, s 12 godina, iz očevog glasa, prigušenog od napora da govori tiho, saznala da postajem poput njegove sestre, žene u kojoj su se - slušala sam ga kako to govori otkad znam za sebe - savršeno spajale ružnoća i zloba.

„Alo!“utisak: Kao i u svim prethodnim romanima, Feranteova iznova pokazuje neverovatn­u spretnost da vas učini da postanete točkić u umu glavne junakinje, tako da vam sve ono što spolja deluje neracional­no izgleda krajnje normalno. Opravdala je nestrpljen­je s kojom su je fanovi iščekivali.

primeraka prodato je u Italiji za nekoliko meseci

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia