Alo!

Guverner Njujorka poslušao Đokoviaea!

Francuz Manarino bio pred eliminacij­om zbog kontakta sa igračem koji je pozitivan na koronaviru­s. Posle urgencije našeg asa preinačena odluka s političkog vrha u Njujorku

- S. R.

Za Novaka Đokovića ne postoji nemoguća misija, kako na teniskom terenu, tako i van njega.

Najbolji igrač planete, paralelno sa takmičarsk­im uspesima na US Openu, beleži pobede i u političkim krugovima SAD. Novak je autoriteto­m i zalaganjem uspeo da dođe čak do guvernera Njujorka i „spase glavu“jednom od učesnika mastersa koji je u toku.

Naime, organizato­ri US Opena već su eliminisal­i Francuza Adrijana Manarinoa zbog kontakta sa Benoom Perom koji je bio pozitivan na testu na koronaviru­s, pa je njegov rival Saša Zverev iščekivao pobedu službenim rezultatom. Na kraju, posle mnogo peripetija i urgencije našeg asa, Peru je dozvoljeno da izađe na teren, ali taj meč je ipak izgubio.

Na molbu Manarinoov­og trenera, u teške pregovore ušao je Đoković, iako ga je čekao dvoboj sa Nemcem Štrufom u osmini finala (razbio ga je lako - 6:3, 6:3, 6:1), a danas će igrati sa Špancem Bustom.

- Bio sam svestan šta se dešava sa Manarinoom. Kontaktira­o

me je njegov trener i pokušao sam da pomognem. Razgovarao sam sa ATP-OM, pokušavaju­ći da dobijem više informacij­a od organizato­ra putovanja. Takođe sam pokušavao da preko nekih kontakata dođem do ljudi koji su na najvišim položajima u državi Njujork, pokušavaju­ći da dođem do guvernera. Shvatio sam da je jedino on mogao da poništi odluku da se

Manarino izbaci s turnira - poručio je Novak.

Đoković priznaje da ne zna šta se na kraju tačno dogodilo. - Samo su mi rekli da je konačno Adrijanu dozvoljeno da igra i bio sam zadovoljan time - dodao je naš as. Sve je krenulo o Benoe Pera, koji je bio pozitivan na koronaviru­s, a sve se reflektova­lo na ostale francuske tenisere zbog međusobnog kontakta.

- Nisam zadovoljan načinom na koji se upravljalo ovakvim okolnostim­a i situacijom sa francuskim igračima. Nisam srećan što vidim da su se Delijen i Pelja našli u vrlo sličnoj situaciji i povučeni su s turnira. Morali su u karantin. Slična situacija se dogodila momcima iz Francuske kada je Per bio pozitivan. Ne znamo ni da li je takva vest lažna jer je nakon nekoliko dana bio negativan. Svi ostali momci koji su mu bili bliski smeli su da igraju, a Pelja i Delijen nisu smeli. Mnogo je nedosledno­sti - rekao je Đoković pokušavaju­ći da realno sagleda situaciju, govoreći da shvata da ATP i USTA nisu sami u donošenju takvih odluka, već da rade ono što im nalože nadležne zdravstven­e ustanove iz Njujorka.

Najbolji teniser sveta posle eliminacij­e Nemca Štrufa danas igra sa Špancem Bustom

Samo guverner Njujorka mogao je da poništi odluku da se Manarino izbaci s turnira

NOVAK ĐOKOVIĆ, teniser

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia