Alo!

Lazoviae: Èeka nas ozbiljan rival

Osim borbe za bodove, „orlovi“se bore za pobedničku atmosferu uoči meča decenije i baraž za EP sa Norvežanim­a 8. oktobra

- S. R.

Pobednici ili pokojnici. Početak buđenja ili kraj svim nadanjima. Turski marš ili labudova pesma...

Fudbalska reprezenta­cija Srbije se večeras (20.45) na praznoj „Marakani“susreće s puno strepnji i nalazi samo pred jednom opcijom. Duel

2. kola grupe 3 u Ligi nacija može biti presudan za „orlove“u dva pravca - kako opstati u ovom novom takmičenju, ali i u kavom će raspoložen­ju

8. oktobra naš nacionalni tim dočekati baraž za Evropsko prvenstvo. Posle razočarava­jućeg starta u Ligi nacija na gostovanju u Rusiji (0:2), ništa osim pobede nad selekcijom Turske ne bi nam pomoglo da se bar u nešto boljem raspoložen­ju dočeka taj meč decenije u Oslu protiv Norveške. U suprotnom, sva nastojanja selektora Ljubiše Tumbaković­a da povrati pobednički mentalitet mogli bi da se rasprše kao mehur od sapunice.

Naš tim neće imati nimalo lak zadatak večeras. Baš na travi stadiona „Marakana“reprezenta­tivci Turske će tražiti šansu za iskupljenj­e posle kiksa u 1. kolu Lige nacija na svom terenu. Od njih je za samo jedan gol, ali za sva tri boda bila bolja Mađarska, koja je do trijumfa došla tek u 80. minutu utakmice, što je dodatno deprimiral­o, ali se plašimo i razgoropad­ilo našeg rivala.

Turci su tada imali veći posed lopte, ali Mađarska je bila konkretnij­a uputivši čak 13 udaraca, od kojih je pet išlo u okvir gola.

Posle prvog kola Rusija i Mađarska povele su trku u grupi 3 sa osvojena tri boda, dok su Srbija i Turska zabeležile nulu, što dovodi do toga da je na programu derbi začelja.

Darko Lazović, reprezenta­tivac Srbije, pred utakmicu sa Turskom izjavio je:

- Očekuje nas još jedan meč bez prisustva publike, ali smo se već navikli na takvu situaciju. Protiv Rusa smo imali dobro prvo poluvreme, mogli smo i do gola, a onda smo u nastavku ušli u greške. Sada moramo da damo maksimum. Turci su u kvalifikac­ijama završili ispred Francuske, a to ozbiljno govori o kakvom je rivalu reč. Naravno, idemo na pobedu.

Rusija-srbija Turska-mađarska

Mađarska-rusija Srbija-turska

3:1 (0:0) 0:1 (0:0)

18 20.45

Grupa 1: Italija - BIH 1:1 (0:0), Holandija-poljska 1:0 (0:0).

Grupa 1: Norveška-austrija 1:2 (0:1), Rumunija - S. Irska 1:1 (1:0). Grupa 2: Škotska-izrael 1:1 (1:0), Slovačkače­ška 1:3 (0:0).

Grupa 4: Litvanija-kazahstan 0:2 (0:1), Belorusija-albanija 0:2 (0:1).

Grupa 2: Island-engleska (sinoć), Danska-belgija (sinoć). Grupa 3: Portugalhr­vatska, Švedska-francuska (sinoć).

Grupa 1: Azerbejdža­n-luksemburg, Kipar - Crna Gora (sinoć). Grupa 2: Severna Makedonija - Jermenija (sinoć), Estonijagr­uzija (sinoć).

Grupa 4: Španija-ukrajina, Švajcarska­nemačka (20.45).

Grupa 4: Vels-bugarska (15), Republika Irska - Finska (18).

Grupa 3: Slovenija-moldavija (18), Kosovo*-grčka (20.45).

Grupa 1: Andora - Farska Ostrva (15), Malta-letonija (20.45).

Grupa 1: Bosna i Hercegovin­a - Poljska, Holandija-italija (20.45)

Grupa 1: Austrija-rumunija, Severna Irska - Norveška (20.45). Grupa 2: Češka-škotska, Izrael-slovačka (20.45).

Grupa 4: Kazahstan-belorusija (16), Albanija-litvanija (20.45).

Grupa 2: Belgija-island, Danska-engleska (20.45). Grupa 3: Francuska-hrvatska, Švedska-portugal (20.45).

Grupa 1: Kipar-azerbejdža­n, Luksemburg - Crna Gora (20.45). Grupa 2: Jermenijae­stonija, Gruzija - Severna Makedonija (18).

Grupa 2: San Marino - Lihtenštaj­n (20.45). *Reprezenta­cija takozvane države

 ??  ?? Mora mnogo bolje: Sergej Milinković Savić
Mora mnogo bolje: Sergej Milinković Savić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia