Alo!

Potez oèajnika, Milo bi da zapali Podgoricu

Predstavni­ci opozicije upozorili na pakleni plan Đukanoviae­a i ekipe

- M. J.

„Dobili smo informacij­e o planiranim neredima i krvoprolić­u“, kaže Danijela Srdanović, funkcioner­ka koalicije koju vodi Krivokapić

Odlazeće strukture Mila Đukanovića mogle bi da izazovu velike incidente s tragičnim posledicam­a, a za to su angažovali navijačke grupe koje bi danas na skupu DPS-A na

Trgu nezavisnos­ti u Podgorici trebalo da izvedu niz napada na okupljene građane.

Ova informacij­a došla je iz bezbednosn­ih struktura Crne Gore, a javnost je o tome obavestila Danijela Srdanović, funkcioner­ka koalicije koju predvodi Zdravko Krivokapić.

Ona je rekla da su informacij­e o planiranim neredima i krvoprolić­u stigle iz bezbednosn­ih struktura, što potvrđuje da njima raspolaže i Uprava policije Crne Gore. Održavanje „patriotsko­g skupa“, koji je u centru Podgorice Đukanović zakazao za 19 sati, sa sobom nosi velike bezbednosn­e, ali i zdravstven­e rizike.

- Ti rizici sa sobom nose moguće tragične posledice. S obzirom na to da su neke od tih poruka koje smo dobili došle sa vrlo upućenih adresa, onda je jasno da putem „operativni­h saznanja“i Uprava policije zna za njih. Posebno želim da istaknem odgovornos­t direktora policije Veselina Veljovića i Duška Markovića za tok i sve posledice ovog događaja - rekla je ona.

Prema saznanjima kojima raspolaže koalicija „Za budućnost Crne Gore“, postoji više planova za izazivanje insceniran­og nasilja, čije bi žrtve mogle da budu mirni i neupućeni učesnici tog skupa.

- Izazivanje nereda i nasilja nad učesnicima skupa uglavnom bi sprovodile ubačene navijačke grupe iz okruženja. O tome su nas obavestili naši izvori. Smatramo da je Uprava policija u obavezi da preventivn­o deluje u cilju sprečavanj­a nasilja i mogućih tragičnih posledica - rekla je Danijela Srdanović, koja je pozvala policiju da spreči incidente i da zatvori sve putne pravce prema Podgorici, kao što je učinjeno nedavno kada su uvedene mere protiv širenja koronaviru­sa. Ona je pozvala pristalice koalicije „Za budućnost Crne Gore“i drugih stranaka da ostanu kod kuće i da ne učestvuju u Đukanoviće­vim planovima.

Vladimir Božović iz ove koalicije potvrđuje da su dobili zabrinjava­juće informacij­e iz bezbednosn­ih službi koje govore

Danijela Srdanović iz koalicije „Za budućnost Crne Gore“kazala je da raspolaže informacij­ama o tome da mnogi direktori i rukovodioc­i javnih uprava i državnih preduzeća bliski odlazećoj vlasti na razne načine primoravaj­u zaposlene da prisustvuj­u Đukanoviće­vom skupu. Ona kaže da direktori prete radnicima i da prave spiskove onih zaposlenih koji su potvrdili dolazak. da grupa navijača, pod nagovorom DPS, planira da izazove incidente na skupu Đukanoviće­ve partije.

- Odgovorni pripadnici bezbednosn­ih struktura Crne Gore su nas na vreme upozorili da postoji taj plan s mogućim tragičnim posledicam­a. O razmeri tih tragičnih posledica ni oni nisu želeli da govore, tako da vam to u ovom trenutku ne možemo preneti - rekao je Božović.

Crnogorska policija, prema našim saznanjima, dobila je informacij­e da incidente u Pljevljima prethodnih nekoliko dana prave upravo navijačke grupe koje su došle iz okruženja. Iako je zabeleženo desetak incidenata, niko do sada nije priveden.

 ??  ?? Đukanović je angažovao navijačke grupe koje bi trebalo da izazovu incidente sa građanima
Đukanović je angažovao navijačke grupe koje bi trebalo da izazovu incidente sa građanima
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia