Alo!

Život daju, fotelju ne daju!

- D. R.

Neki od stranačkih kolega bi radije pristali da se odreknu svog života nego ministarsk­e fotelje jer njima je ta fotelja život. Bez fotelje oni su niko i ništa, poručio je Vladimir Đukanović, član Glavnog odbora SNS-A, i to na Fejsbuku, gde je govorio o formiranju nove vlade i podršci koju daje predsednik­u Aleksandru Vučiću.

- Elem, izneću neko svoje mišljenje, očito će biti shvaćeno kao jeretičko, ali ako je predsednik države najavio značajne promene, onda dajem sebi za pravo da kažem nešto o tim potencijal­nim promenama. One će se jedino dogoditi ukoliko dođe do korenitih promena u Nemanjinoj 11, a to u prevodu znači da svi oni koji su činili sadašnji sastav Vlade više ne budu ministri. To je promena. Istini za volju, voleo bih bar četvoro njih koji su sada u Vladi da vidim i ubuduće na bitnim funkcijama, pa možda i u novoj vladi, ali ako je rečeno da će doći do promena, onda promene podrazumev­aju potpuno uvođenje novih snaga i novih ljudi. Posebno tu mislim na one koji su već dva i više mandata ministri. Red je da se malo odmore - poručio je on.

Ministarka pravde Nela Kuburović je, komentariš­ući Đukanoviće­vu objavu, za „Alo!“poručila da se niko nije rodio u ministarsk­oj fotelji i da to nikome nije nasledna funkcija.

- Vlada mora da bude tim sačinjen od dobrih i sposobnih ljudi, koji će svojim radom pokazati da zaslužuju to mesto. Važno je da svaki ministar, dok je na toj funkciji, da sve od sebe da odgovorno i posvećeno radi za svoju državu i građane. Ko će činiti narednu vladu, to je odluka koja će se, duboko verujem, donositi samo na osnovu postignuti­h rezultata i na osnovu toga kako neko može da doprinese još boljem radu vlade i ostvarenju zacrtanih ciljeva u budućnosti. Svakako da novi ljudi i nova energija koju oni donose moraju biti deo toga - kazala je ona.

Ministarka građevine Zorana Mihajlović tvrdi da Vučić odlično zna šta ko radi, kako radi i da li nekoga pokreće fotelja ili želja da ispuni politiku predsednik­a, vlade i stranke.

- Verujem u izbore svog predsednik­a. A najvažnije od svega jeste da su sve fotelje u Vladi Srbije fotelje građana Srbije, koji su nam dali poverenje da radimo i gradimo Srbiju. Dodatno postoji samo jedan kriterijum, to nije ni pol, ni emocije, ni slikanje, već samo rezultati. Davno je Vučić rekao: „Zanima me samo semafor.“To opredeljuj­e sve nas i koji smo sad u Vladi i one koji će doći - rekla je ona.

Verujem u izbore svog predsednik­a

ZORANA MIHAJLOVIĆ

Niko se nije rodio u ministarsk­oj fotelji

NELA KUBUROVIĆ

 ??  ??
 ??  ?? Vladimir Đukanović
Vladimir Đukanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia