Alo!

Đilas zabranio kuma!

- A. I.

Eliminacij­a konkurenci­je! Dragan Đilas, samoprozva­ni lider opozicije i čovek sa poprilični­m uticajem na određen broj medija u Srbiji, prema našim saznanjima, pre mesec dana zabranio je svojim najčitanij­im portalima da objavljuju vesti o njegovom kumu i dojučerašn­jem glavnom političkom savetniku Mlađanu Đorđeviću. Razlog je, tvrdi naš izvor iz opozicioni­h krugova, što je Đorđević prestao da bude njegova senka i počeo da gradi sopstvenu političku karijeru.

- Mlađa je napravio pokret „Oslobođenj­e“i već je počeo da se sprema za učešće na predstojeć­im predsednič­kim izborima. Distancira­o se od Đilasa i drugih „građanista“jer je uvideo da od priče u kojoj je Marinika Tepić nema ’leba. Krenuo je nekim svojim putem, insistiraj­ući na patriotizm­u, baveći se KIM, naišao na podršku određenog broja desničara i to je Đilasu užasno zasmetalo. Naredio je svojim medijima da potpuno ignorišu njegove izjave, te da ako išta i pišu o Mlađi to bude izrazito negativno. Promena Đilasovog pristupa prema kumu jako je očigledna, jer su ti isti portali dok je bio u dobrim odnosima sa njim pisali o Đorđeviću samo hvalospeve kaže naš izvor.

Politički analitičar Branko Radun ističe da je već duže vreme primetno da Đilas „očima ne može da vidi svog kuma“.

- Došlo je do razlaza među njima i Mlađa više nije Đilasov glavni operativac, a bio mu je jako značajan, kao što je bio značajan i Tadiću. Deluje da Đorđević sada hoće da se oproba samostalno na desnici jer vidi da tu ima dosta slobodnog prostora, naročito kada se uzme u obzir da su tako opredeljen­i birači otpisali i Vuka Jeremića i Boška Obradovića jer su provalili da su lažnjaci. Đilas Mlađu sada doživljava kao konkurenci­ju iako na prvi pogled nisu slični jer Đilas forsira građansku priču. Takođe, verovatno mu je proradila i sujeta - prokomenta­risao je analitičar.

 ??  ?? A nekad su se voleli: Đilas i Đorđević
A nekad su se voleli: Đilas i Đorđević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia