Alo!

Kako pomoaei:

„Cargo“donirao 1,2 miliona Hilandaru

-

Baka Božana iz sela Brajkovići kod Kosjerića živi u nehumanim uslovima. Kuća u kojoj stanuje potpuno je propala i može da se sruši svakog trenutka i zatrpa nesrećnu staricu. Kako bi pomogli svojoj komšinici, meštani su pokrenuli akciju pomoći baki Božani.

U akciji pomoći učestvuju svi meštani.

- Baka nema nikoga i jedino joj mi možemo pomoći. Svako je dao koliko je mogao, ali nije to mnogo. Pokušaćemo

da prepravimo postojeću šupu, ona je jedina zidana, ostatak kuće je blatara - rekao je za RINA Radosavlje­vić Danilo, pokretač humanitarn­e akcije.

Spolja tuga, a kad se uđe u kuću, još je tužnije. Baka

Božana nema ništa i potrebni su joj šporet, krevet, bojler. Nema gde ni da se okupa, niti da skuva ručak.

- Strah nas je kako će dočekati ovu zimu i kako će preživeti. Moramo joj pomoći što pre možemo. Ovakvu sudbinu niko nije zaslužio. Ne treba njoj mnogo, samo dve male sobe i kupatilo - kaže Danilo i moli sve ljude dobre volje da pomognu.

Uplate možete izvršiti na broj računa 205-9011008220­675-72 - donacije za adaptaciju kuće Aleksić-brajkovići.

Udruženje građana „Cargo“doniralo je juče 1,2 miliona dinara Manastiru Hilandar za završetak radova na izgradnji kampa prijateljs­tva u Sijarinsko­j banji, u opštini Medveđa, koji će imati smeštajne kapacitete i za 200 dece.

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana „Cargo“, rekao je da će kamp prijateljs­tva biti kuća za svu decu iz ugroženih sredina i mesto gde će se okup- ljati, učiti i širiti humanost.

- Pored svih i uprkos svima njima, Hilandar ostaje kuća humanosti, a „Cargo“njen noseći stub - kazao je Vučić i zahvalio se građanima, članovima udruženja, koji su deo ove priče i zahvaljuju­ći kojima je sve to moguće.

 ??  ?? Sve dodatne informacij­e možete dobiti na telefon 064/068-80-93
Sve dodatne informacij­e možete dobiti na telefon 064/068-80-93
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia