Alo!

Klinac pretukao policajce

- E. S.

Policija u Kučevu uhapsila je Milana V.

(19) zbog sumnje da je posle svađe prebio policajce Zorana D. i Sašu T. Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Požarevcu mu je odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da ih je teško povredio dok su bili na dužnosti. Njegov saučesnik (21) brani se sa slobode, a obojica se terete za učešće u masovnoj tuči 4. oktobra ispred diskoteke „Siti“u Kučevu.

Sugrađanin Ivan T. (52), koji je 6. oktobra pao naočigled vatrogasac­a sa nadstrešni­ce terase sa 12. sprata zgrade u Pančićevoj ulici na Dorćolu, bio je pod uticajem lekova za smirenje, nezvanično saznaje „Alo!“.

Ivan je, prema rečima njegovog brata, imao maniju gonjenja, a istraga još čeka toksikološ­ki nalaz koji treba da razjasni da li je osim pod lekovima, kojim slučajem bio i pod dejstvom droge ili alkohola. Utvrđuje se, takođe, kako se popeo na krov zgrade i kako je završio na nadstrešni­ci terase.

- Dok je rađena obdukcija nastradalo­g, inspektori policije su razgovaral­i sa Ivanovim bratom. On je naveo da je Ivan zapao u psihičku krizu jer je mislio da ga neko proganja. Imao je stan, ali je izbegavao da spava u njemu, jer se nije osećao sigurno. Često mu se dešavalo da zaspi na čudnim mestima, podrumima, hodnicima ili krovovima, a zbog manije gonjenja je pio lekove - objašnjava naš izvor i dodaje da je njegov brat razjasnio zašto je bio na krovu.

-Tek sada postaje jasna njegova reakcija na prilazak vatrogasac­a koji su pokušali da mu pomognu. Umesto da prihvati ruku spasa, on se survao dole. On je imao iskrivljen­u sliku realnosti. Kada se probudio, bio je u bunili i pomislio je da ga vatrogasci progone - kaže naš izvor.

Policija je došla za 10 minuta od poziva očevica Slobodana P., a za njom su stigli i vatrogasci.

- Vatrogasci su rekli da nema dovoljno mesta za postavljan­je vazdušnog jastuka, a čovek se, pre njihovog spuštanja na nadstrešni­cu, panično trgao i pao. Lekari su mu pritrčali, ali mu nije bilo spasa - rekao je Slobodan, koji je i dalje u šoku zbog drame koju je video.

 ??  ?? Ivan T. je sa nadstrešni­ce skliznuo na terasu, a onda pao na ulicu
Ivan T. je sa nadstrešni­ce skliznuo na terasu, a onda pao na ulicu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia