Alo!

Priznaje odgovornos­t, ali neaee u zatvor!

-

Utvrđeno je da je imala više od tri promila alkohola u krvi, što odgovara količini od četiri flaše vina ili litru žestokog pića

Helga Voters (51), Belgijanka koja radi kao anesteziol­og u bolnici u francuskom gradu Ortezu, bila je mrtva pijana kada je 28-godišnjoj Sintiji Houk pre početka carskog reza umesto u dušnik cev za disanje stavila u jednjak, nakon čega je ona pala u komu i umrla posle četiri dana.

Na sudu je rekla da je bila pijana zbog „patološkog problema sa alkoholom“i da nije primetila grešku, iako je nesrećna majka, prema svedočenju kolega iz operacione sale, „povraćala i plakala u agoniji“.

- Njena smrt je sa mnom svakog minuta. Do kraja života ću žaliti zbog toga. Prihvatam odgovornos­t, ali ne zaslužujem da idem u zatvor - rekla je Helga na sudu, a posle te njene rečenice sudija je zanemeo, prenosi „Dejli mejl“.

Helga je takođe priznala da je višedeceni­jska alkoholiča­rka i da nije u stanju da radi ako prethodno ne popije miks ruske votke i crnog vina. Na poslu je uvek u džepu lekarskog belog mantila imala flašicu votke pomešane sa vodom, a kritičnog dana je Sintiji dala prvu dozu anestetika i odmah zatim izašla iz operacione sale.

- Nadzorne kamere su je snimile u obližnjem baru kako pije votku i vino, a kolege su prijavile da smrdi na alkohol kad se vratila u bolnicu - navodi list.

Nakon što je uhapšena i odvedena u pritvor, utvrđeno je da je imala više od tri promila alkohola u krvi, što odgovara količini od četiri flaše vina ili litru žestokog pića. Policija je prilikom pretresa u njenom stanu pronašla stotine ispražnjen­ih flaša alkohola.

 ??  ?? Helgu Voters dovode na suđenje
Helgu Voters dovode na suđenje
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia