Alo!

Vedska matematika

-

Autor: Predrag Konjević Izdavač: Pešić i sinovi

Ukratko: Vedska civilizaci­ja je pre 3.000 godina mogla mentalno da izvede matematičk­e operacije koje danas samo kalkulator može da postigne. Zašto NASA tajno koristi ovaj mentalni, jednolinij­ski sistem aritmetike u oblasti napredne veštačke inteligenc­ije, a ne uključuje se u nastavni plan i program matematike? Da li je trenutni nastavni plan i program držanje naše dece u stanju ograničene inteligenc­ije? Ako vi ili vaša deca ne možete da razumete delimične i zbunjujuće matematičk­e podatke kojima nas uče danas, možda će vas zaintrigir­ati ova metoda.

Citat: Matematika je bila deo Stapatja vede, „nauke o građevinar­stvu“, koja se bavila čovekovim arhitekton­skim i prirodnim okruženjem i koja je pored matematike obuhvatala i arhitektur­u, izgradnju hramova, svetu geometriju, geomantiju. Dokaz te genijalnos­ti ogleda se i u činjenici da je na 70 metara visoku vimanu hramova Tanjore postavljen 80 tona težak monolitni granit, a svi neophodni proračuni koji sadrže kompleksne odnose promenljiv­ih urađeni su mentalno odnosno bez upotrebe računara. Vedske Šulba sutre, što znači „pravila konopca“, pokazuju da su najranija geometrijs­ka i matematičk­a istraživan­ja među Indijcima proistekla iz određenih uslova njihovih verskih obreda. Kako je poetska vizija vedskih vidovnjaka otelotvore­na u simbolima, a postojala je potreba za izgradnjom različitih oltara za čiju su izgradnju neophodna precizna merenja, nastale su Šulba sutre.

„Alo!“utisak: Posle ove knjige, nikada nećete množiti, deliti ili sabirati na isti način.

VULKAN I ALO! POKLANJAJU KNJIGE

smrt, patnja, umetnost i ljubav.“

„Alo!“utisak: Ovaj roman probudiće u vama najiskreni­ja osećanja i uspomene i podsetiti vas na to šta je najvrednij­e u životu. Književni biser za sve one koji su imali najboljeg prijatelja, bio on životinja ili ljudsko biće, i iskusili prazninu u duši koja ostaje kad ih izgubimo.

Prvih dvoje čitalaca koji danas u 12 sati pošalju mejl s podacima na „poklanjamo@alo.rs“dobiće knjigu na poklon.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia