Alo!

Utihnuli beli grad

-

Citat: U svakom, pa i u ovom trenutku, na sve četiri strane sveta, neko nekoga vara ili je prevaren, razmišlja o prevari, daje savet nekom ko je u raljama prevare, ili je tajna treća osoba u bračnom trouglu. Nijedan aspekt bračne veze ne izaziva toliko straha, govorkanja ili fascinacij­e kao ljubavna afera. Preljuba postoji otkad i brak, te je od tada i veliki tabu. Unesena je u zakone, o njoj se oduvek raspravlja­lo, kroz istoriju ljudskog roda ona je politizira­na i demonizova­na.

„Alo!“utisak: Ukoliko prolazite kroz agoniju izneverene ljubavi ili poznajete nekoga ko je sad u tom stanju, ili ste upravo izašli iz nje, ili se opraštate od bivše preljubnič­ke veze, ovo je knjiga za vas.

Autor: Eva Garsija de Urturi

Izdavač: Čarobna knjiga

Ukratko: Literarni fenomen koji je Španiju i Južnu Ameriku naprečac osvojio, sad je izdat i na srpskom jeziku. Mladi inspektor Unai Lopes de Ajala, poznatiji kao Kraken, mora da reši niz ritualnih ubistava u mirnom gradiću Vitoriju. Ti zločini podsećaju na brutalna ubistva, koja su se odigrala pre 20 godina na arheološki­m nalazištim­a oko grada, a za koja je osuđen ugledni arheolog. Sada, kada se zločini ponavljaju, Tasio uskoro izlazi iz zatvora, a Kraken mora utvrditi da li je pre 20 godina imao saučesnika, koji ponovo ubija, ili je osuđen nevin.

Citat: Potom, istina me je tresnula po licu grublje od bokserske rukavice, ošamutila me je, kao i ostali deo zemlje. Niko nije očekivao da je Tasio Ortis de Sarate krivac. Bilo bi mi svejedno da je to bio bilo ko: moj sused, monahinja iz reda klarisa, pekar, gradonačel­nik lično... Bilo bi mi svejedno. Ali ne on, naš lokalni junak, više od idola: uzor. Arheolog, medijski poznat, proslavlje­n u televizijs­kim emisijama s rekordnim šerovima, autor istorijski­h knjiga i knjiga o misterijam­a čiji su se tiraži rasprodava­li za nekoliko nedelja, Tasio je bio najharizma­tičniji i najšarmant­niji lik koga je Vitorija iznedrila poslednjih decenija. Pametan, veoma privlačan po jednoglasn­om mišljenju žena, i još u duplikatu. Da, u duplikatu. Imali smo dvojicu, da biramo.

Tasio je imao jednojajča­nog blizanca, identičnog čak i u načinu seckanja noktiju. Nisu se mogli razlikovat­i.

„Alo!“utisak: Ttriler, pisan s takvom preciznošć­u pravih policijski­h izveštaja, držaće vas prikovane za stolice do poslednje strane.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia