Alo!

Može biti jedan KRALJ PARIZA

- Ž. V.

Najbolji na svetu ili onaj do njega? Može i ovako: prvi ili drugi nosilac? A i ovako: srpski supermen ili španski bik? Ma jednostavn­o: Novak Đoković ili Rafael

Nadal?

Danas u Bulonjskoj šumi, dakle, može biti samo jedan kralj Pariza. Dabome, taj dvoboj u finalu Otvorenog prvenstva Francuske dočekujemo s nadom da će to biti naš Nole. Da će posle nekoliko sati (početak u 15), nema sumnje, bespoštedn­e borbe na „Šatrijeu“on trijumfaln­o podići „Kup musketara“, drugi put u karijeri. Ujedno, da će upisati 18. grend slem trofej. I tako ući u istoriju - kao jedini teniser u Open eri s najmanje po dva šampionska naslova sa sva četiri najveća turnira (Australija­n open, Rolan Garos, Vimbldon, US Open).

- Ovde je favorit Nadal, naravno. Ovo je njegova kuća, sa svim titulama koje je osvojio. Ali uspeo sam 2015. da ga pobedim u četvrtfina­lu. Moram da odigram najbolje što mogu.

Najveći izazov u našem sportu je igrati protiv Nadala na Rolan Garosu. Veoma sam srećan što sam ovde i motivisan sam da pobedim - rekao je

Đoković.

Srpski as je istakao da nije iscrpljen od četvorosat­nog slamanja Cicipasa u polufinalu.

- Ima dovoljno vremena za oporavak. Radujem se borbi s Rafom. Pogledaću taj duel iz 2015. i pokušati da izvučem nešto iz njega i primenim u finalu. Uslovi su drugačiji u odnosu na one na koje smo navikli u maju, pa bi i to mogla da bude šansa za mene.

Loptica ne odskače toliko visoko, preko ramena, kao što Nadal voli dodao je svetski broj jedan.

A Španac je, kaže, svestan da protiv Novaka mora odigrati najbolje što ume da bi i 13. put osvojio Garos.

- On takođe ima sjajan učinak, bio je u finalima skoro svaki put. Jedan od najtežih mogućih rivala.

Ali želim da nastavim da dajem sve od sebe, želim da napravim iskorak - poručio je Nadal.

NOLE: Veoma sam srećan što sam ovde i motivisan sam da pobedim

RAFA: Moram da odigram najbolje što umem da bih trijumfova­o

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia