Alo!

Grmelo moaeno srpsko oružje!

Vojska pokazala spremnost na Pešteru

- M. J.

Modernizov­ani lovci „mig29“prvi put nakon 20 godina pucali su bojevom municijom

Posebnu pažnju izazvao je raketni sistem „Pancir“koji je Srbija nedavno kupila

Sevalo je i s neba i sa zemlje kada su dejstvoval­i tenkovi, helikopter­i, haubice...

Grmelo je Pešterskom visoravni! Sevalo je na vojnom poligonu na srpskom Sibiru! Srbija je juče u okviru vežbe „Sadejstvo 2020“pokazala deo svog vojnog naoružanja kojim se ponosimo.

Drhtalo je tlo pod nogama dok su „migovi 29“ispaljival­i bojeve projektile po improvizov­anim ciljevima na Pešterskim proplancim­a. Usledilo je tenkovsko gađanje, ljute mašine postrojene u dva reda. Stigla je i pomoć iz vazduha koju su pružale helikopter­ske i avio-jedinice.

Ponos na licu državnog vrha Srbije, ali i svakog vojnika pojedinačn­o.

- Ovo dosad nismo imali priliku da vidimo. Kada sam bio ministar odbrane, ovi avioni nisu leteli - ponosno je rekao Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije.

Ovako silovitu vežbu nismo imali prilike da vidimo ni u vreme velike i silne JNA. Združena taktičko vojna vežba pokazala je da se Vojska Srbije modernizov­ala i da su naše snage neuporediv­o jače nego pre. Oko tri hiljade vojnika pokazalo je znanje i umeće, prikazano je preko 40 različitih letelica, 150 borbenih vozila... Tenkovi, samohodne haubice, „Lazar“, „Nora“... Pucalo je na sve strane, svi ciljevi su uništeni. Gruvale su različite rakete, Pešter su nadletali helikopter­i MI-35, dejstvoval­i su PVO sistemi, a posebnu pažnju je privukao „Pancir S1“koji je Srbija nedavno kupila.

Sevalo je i s neba i sa zemlje kada su poligon istovremen­o nadletali helikopter­i, njih dvadeset, MI-17, MI-35, Gama, MI-8, H-145, avioni „orlovi“, „supergaleb­ovi“, „migovi“...

Zemlja se otvorila kada su zapucali tenkovi M-84. Šlag na torti bio je desant pripadnika 63. padobransk­e brigade koji je izveden iz aviona An-26.

- Vojska Srbije pripada svim našim građanima, bez obzira na veru i nacionalno­st. Naša vojska spremna je i sposobna, obučena da sačuva sve građane i našu zemlju ukoliko bi bilo ko pomislio da izvrši agresiju na nas. Ovo je vojska i Srba i Bošnjaka, Mađara, Rumuna, Roma - rekao je Vučić i dodao da Srbija osnažuje

svoju vojsku kako bi odvratila svakog agresora od napada i da „nama ne pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe“.

A kad su dejstvoval­e samohodne haubice iz pravca Karajukić bunara, pripucali su i raketni bacači „Oganj“. Grunulo je preko 600 raketa za petnaestak sekundi... Na ponos Srbije.

 ??  ??
 ??  ?? Snaga i moć Srbije
Snaga i moć Srbije
 ??  ??
 ??  ?? Sevali su raketni bacači „Oganj“
Sevali su raketni bacači „Oganj“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia